bird
donderdag 11 augustus | 01.03 uur

Opnieuw grote politiecontrole in Hedel

22-08-2021 13:53
uur
Controle Hedel 6-1
• Elke auto werd nauwkeurig gecontroleerd. (Foto: Bart Meesters)

HEDEL – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een grote controle gehouden. Alle voertuigen werden door agenten grondig doorzocht.

De controle heeft te maken met de afpersingszaak rond Groente- en Fruithandel de Groot in Hedel. Daar is een aantal jaren geleden een partij drugs gevonden tussen het fruit. Het bedrijf heeft de drugs aan de politie overhandigd en wordt sinds die tijd afgeperst door de drugshandelaren.

Brand
Daarbij worden (oud-)medewerkers van De Groot bedreigd. Er zijn de afgelopen jaren meerdere woningen van werknemers beschoten en handgranaten voor deuren gelegd. In november werd zelfs een woning in brand gestoken, waarbij de twee bewoners gewond raakten.

Risicogebied
Burgemeester Henny van Kooten heeft een deel van de gemeente Maasdriel aangewezen als veiligheidsriscogebied, waardoor de politie de bevoegdheid heeft om mensen te fouilleren en auto’s te doorzoeken.

Wapens
Tijdens eerdere verkeerscontroles werden onder andere wapens en drugs in auto’s gevonden. Over de uitkomsten van het onderzoek van afgelopen zaterdag is nog niets bekend.

Tags

politiecontrole hedel,verkeerscontrole hedel