bird
donderdag 28 maart | 13.56 uur

Ongeveer vijftig woningen op locatie oude Akwamarijn

27-05-2021 20:05
uur
Door: Britta Alink
plan1-1
• In het plan is ruimte voor appartementen, studio's en grondgebonden woningen.

ZALTBOMMEL - Een mix van appartementen, ongeveer twaalf grondgebonden woningen en tien studio's voor jongeren. Dat staat in het voorlopige eerste plan voor de plek waar nu nog het oude zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring staan.

In totaal gaat het om ongeveer vijftig woningen, waarvan in ieder geval veertig procent sociale huur en/of koop. Een stedenbouwkundig bureau heeft samen met omwonenden en met de gemeente de afgelopen maanden gewerkt aan de invulling van het gebied.

(tekst gaat door onder de foto)

 

De Sportwaard
Het zwembad, de jeu de boulesbaan en de sporthal worden binnen afzienbare tijd gesloopt. Het zwembad en de sporthal verhuizen naar de gloednieuwe accommodatie De Sportwaard, aan de Oude Bosscheweg. Het nieuwe sportcomplex is bijna af en kan waarschijnlijk eind dit jaar de deuren openen.

(tekst gaat door onder de foto)

 

Jeu de Bommel
Jeu de Bommel, nu nog gevestigd pal naast Akwamarijn, krijgt een nieuw onderkomen op sportpark De Watertoren, bij de hockeyclub en voetbalvereniging Nivo Sparta.

(tekst gaat door onder de foto)

Overleg
Als het oude Akwamarijn en sporthal De Ring gesloopt zijn, moet er iets nieuws voor in de plaats komen. De gemeente Zaltbommel heeft er voor gekozen om dat in een heel vroeg stadium in te vullen in overleg met omwonenden en belanghebbenden.

 

Schetsplan
De eerste voorzichtige plannen werden donderdagavond bekend gemaakt tijdens de carrouselvergadering. Uit de eerste besprekingen, die via Teams zijn verlopen vanwege de coronamaatregelen, is een schetsplan naar voren gekomen waar een laag appartementengebouw in past, een aantal grondgebonden woningen en studio's. "Het is een speels plan, met voldoende parkeerplaatsen en veel ruimte voor groen", aldus een woordvoerder van de Klankbordgroep.

Verkeer
Een lastig punt blijft de afwikkeling van het verkeer. Op dit moment is de kruising Thorbeckestraat en Prins Bernhardweg al behoorlijk druk en dat wordt na de bouw van de nieuwe woningen alleen maar drukker.

 

Tags

akwamarijn,de sportwaard,de ring

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie