bird
zaterdag 20 april | 17.36 uur

Onderzoek naar welzijn inwoners Bommelerwaard

12-08-2020 12:00
uur
onderzoek-2
• Het onderzoek wordt uitgevoerd door TOP-onderzoek. (Foto: Adobe Stock)

BOMMELERWAARD – De gemeente Maasdriel en Zaltbommel starten een onderzoek naar het welzijn van de inwoners.

“De gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners zich prettig, gelukkig en gezond voelen, voldoende sociale contacten hebben en weten bij wie ze terecht kunnen als het even minder goed met ze gaat”, laten de gemeenten weten.

De vragenlijst is tot en met 6 september in te vullen via: https://enquete.toponderzoek.com/welzijnindebommelerwaard

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Voor wie de vragenlijst liever niet digitaal invult liggen er papieren exemplaren klaar in de gemeentehuizen en bibliotheken.

Belangrijk
De wethouders Anita Sorensøn van Maasdriel en Adrie Bragt van Zaltbommel vinden het belangrijk dat inwoners zich prettig voelen in hun omgeving en hopen dat veel mensen mee willen doen aan het onderzoek.

Onmisbaar
“We gebruiken de uitkomsten van het onderzoek om nog beter samen te werken met maatschappelijke partners in de gemeenten aan een fijne samenleving voor iedereen”, zegt wethouder Bragt. “De inbreng van onze inwoners is daarbij onmisbaar.”

Wat beter kan
In het onderzoek staan onder andere vragen over hoe mensen hun leven ervaren, sociale contacten onderhouden en hulp bieden of ontvangen. De uitkomsten van het onderzoek laten zien wat er op het gebied van welzijn al goed gaat, maar ook wat er beter kan.

Maatschappelijke partners
De gemeenten gebruiken deze informatie om welzijnsbeleid mee te maken. Hier staat in hoe zij samen met maatschappelijke partners zoals welzijnsorganisaties in de gemeente werken aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

De gemeenten voeren een apart onderzoek uit onder hun maatschappelijke partners (verenigingen, religieuze instellingen en dorpsraden). Doel hiervan is meer inzicht krijgen in hoe deze organisaties bijdragen aan het welzijn van inwoners en de behoefte van deze organisaties aan ondersteuning. De maatschappelijke partners ontvangen deze vragenlijst per e-mail.

Organisaties die de vragenlijst niet ontvangen hebben kunnen contact opnemen met de gemeenten via: 14 0418 of via info@zaltbommel of info@maasdriel.nl

 

 

 

Tags

onderzoek welzijn bommelerwaard

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie