bird
donderdag 28 maart | 12.29 uur

Nieuwe toegang voor fietsers bij Cambium

21-06-2021 12:02
uur
fietsen-3
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL - Leerlingen die op de fiets naar het Cambium College locatie Buys Ballot komen, kunnen binnenkort gebruik maken van de nieuwe en meer veilige toegang.

De officiële ingebruikname is vrijdag 25 juni om 11:30 uur. Dagelijks fietsen honderden leerlingen naar een van de twee locaties van het Cambium.

Courtine
De huidige toegang bij de locatie Buys Ballot aan de Courtine in de wijk de Spellewaard levert met grote regelmaat gevaarlijke situaties op. Leerlingen fietsen over de stoepen de straat op, waar veel automobilisten rijden om hun kinderen op te halen of af te zetten. In overleg met de gemeente Zaltbommel kwam het Cambium College tot de conclusie dat er een nieuwe toegang moet komen, exclusief voor fietsers.

De Waard
Bij de locatie De Waard, aan de Oude Bosscheweg in de Waluwe zijn al eerder maatregelen genomen om de veiligheid te bevorderen. Zoals een goede 'kiss & ride', waar ouders even kunnen stoppen als ze met de auto hun kind naar school brengen of weer ophalen.

Stopverbod
Voor de locatie Buys Ballot aan de Courtine zijn eerder al verkeersdrempels geplaatste en is een stopverbod ingesteld. De verplaatsing van de fietsroute voor deze locatie moet het pakket aan veiligheidsmaatregelen compleet maken. Mede dankzij de inzet van de oudervereniging is de aanpassing er snel gekomen.

Tags

cambium college,buys ballot

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie