bird
donderdag 25 april | 19.51 uur

Nieuwe impuls voor recreatie in de Bommelerwaard

16-04-2021 16:20
uur
De partners poseren coronaproof voor de Bommelerwaardtruck-1
• De samenwerkende partners voor de speciale 'Bommelerwaardtruck'. (Foto: Stichting Streekmarketing Bommelerewaard)

BOMMELERWAARD - Samen de Bommelerwaard nog aantrekkelijker maken voor toeristen en inwoners. Dat staat centraal in de overeenkomst die de wethouders Jan-Hein de Vreede van de gemeente Maasdriel en Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel deze week ondertekenden met Stichting Streekmarketing Bommelerwaard en Bureau Toerisme Bommelerwaard. 

Uit onderzoek blijkt dat de Bommelerwaard voor een variatie aan bezoekers aantrekkelijk kan zijn: voor liefhebbers van natuur, kunst en cultuur. En voor zowel rustzoekers als voor mensen met een actieve levensstijl. Zij moeten de Bommelerwaard wel weten te vinden.

Zichtbaar
Daarom werken de samenwerkende partijen aan het beter vindbaar en zichtbaar maken van de unieke kenmerken en het recreatieve aanbod in de Bommelerwaard. Zo riepen zij de slogan ‘Bommelerwaard: Eiland tussen Maas en Waal’ en www.beleefbommelerwaard.nl in het leven. De drijvende kracht achter deze site met recreatief aanbod voor inwoners en toeristen is Bureau Toerisme Bommelerwaard (voorheen: Regionaal Bureau voor Toerisme).

TRIP
Stichting Streekmarketing Bommelerwaard is de opvolger van TRIP Bommelerwaard. De naam TRIP verdwijnt hiermee. Ook het informatiepunt op de Markt in Zaltbommel krijgt een andere naam: ‘Tourist Info Bommelerwaard’.

Makkelijker
Peter-Jan van Steenbergen, voorzitter van de stichting: “TRIP was voor bezoekers een nietszeggende naam. Daarom hebben we gekozen om het voor de bezoekers van de streek wat makkelijker te maken en een internationaal bekende naam te hanteren.”

Roadtour
De samenwerkende partijen hopen op een zo groot mogelijke deelname van bedrijven aan het verder versterken van het recreatief aanbod in de Bommelerwaard. Daarom maakten ze donderdag een heuse coronaproof ‘Roadtour Bommelerwaard’ om de ondernemers te informeren over de nieuwe mogelijkheden voor participatie. Zo krijgen ondernemers voor hun deelname een prominente plaats op www.beleefbommelerwaard.nl en bij het informatiepunt in Zaltbommel.

Tags

streekmarketing bommelerwaard,trip

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie