bird
donderdag 11 augustus | 01.51 uur

Nieuwe gemeenteraad Zaltbommel geïnstalleerd

31-03-2022 13:23
uur
raad zaltbommel-1
• De nieuwe gemeenteraad samen met burgemeester Pieter van Maaren op de foto. (Foto: Wesley de Wit)

ZALTBOMMEL- Zaltbommel heeft een nieuwe gemeenteraad. De nieuwe leden van de raad hebben afgelopen woensdagavond tegenover burgemeester Pieter van Maaren de eed of belofte voor raadsleden afgelegd. Daarmee is de gemeenteraad die is gekozen bij de afgelopen raadsverkiezingen officieel in functie.

In de nieuwe samenstelling komen zeven leden die in de vorige periode nog geen zitting hadden in de raad. Dat zijn: Merel Duijzer, Wilco de Graaff, Wim van Horssen, Lennart van den Berg, Henk de Gaaij, Willemien van Gog-van Genderen en Stef Dingemans. Ook treedt toe tot de nieuwe gemeenteraad wethouder Adrie Bragt, die de functies wethouder en raadslid kan combineren tot het aantreden van een nieuw college van B en W.

Samenstelling van de nieuwe raad
De nieuwe gemeenteraad van Zaltbommel bestaat uit vijf zetels voor de SGP en ZVV, drie voor de VVD, twee voor de ChristenUnie en één zetel voor elk van de fracties: CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks en BVNL.

Eerste besluit gedragscode
In de nieuwe samenstelling heeft de raad haar eerste besluit genomen. In de raadsvergadering is de nieuwe gedragscode voor politiek ambtsdragers vastgesteld. De burgemeester pleitte bij de start van deze bestuursperiode voor het belang van een eerlijk en oprecht gemeentebestuur.

Van links naar rechts
Op de foto staan van links naar rechts:

Achteraan: Lisa Biesheuvel, Gilco Grandia, Hein de Kort, Wim van Horssen, Stef Dingemans, Henk de Gaaij, Geert Bok, Wilco den Hartog, Frits van der Schans, Wilco de Graaff, Willemien van Gog – van Genderen, Elke Smulders.

Vooraan: Adrie Bragt, Annelies van Oort, Wim van der Toorn, Pieter van Maaren (burgemeester), Daniëlle van der Wiele, Isabel Plessius, Lennart van den Berg, Merel Duijzer, Andrea Haubrich, Bart Schreuders

 

Tags

gemeenteraad zaltbommel