bird
vrijdag 29 maart | 05.52 uur

Nieuw strandpaviljoen aan de Zandmeren

14-04-2021 08:00
uur
Door: Marlou van Dijk
Zandmeren
De beelden van het nieuwe strandpaviljoen, ontwikkeld door Brandt & Fernhout.

KERKDRIEL – Restaurant Dukdalf mag deze zomer een strandpaviljoen openen aan de Zandmeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten vooruitlopend op de vaststelling van de gebiedsvisie De Zandmeren.

Het horecapaviljoen komt aan het strand in de noordwesthoek bij de Zandmeren. Afhankelijk van de omstandigheden willen de gemeente Maasdriel en Jeroen van Doorn het strandpaviljoen dit seizoen open laten gaan, weliswaar in bescheiden omvang en waarschijnlijk in een to go uitvoering met service.

Gebiedsvisie de Zandmeren

Op initiatief van de gemeente Maasdriel en samen met ondernemers in de Zandstraat, omwonenden en grondeigenaren en -pachters is de gebiedsvisie voor de Zandmeren opgesteld. Die visie met ideeën voor activiteiten op en rond het water, park & strand én cultuur & natuur wordt steeds verder ingevuld. “Binnen deze visie is de mogelijkheid voor een strandpaviljoen opgenomen die Jeroen van Doorn van Dukdalf zal gaan invullen”, vertelt wethouder Jan-Hein de Vreede. “De gemeente Maasdriel ziet in hem een betrouwbare partner en zal voor de komende tien jaar de vergunningen verlenen voor de locatie. De verdere afspraken, zoals de huurovereenkomsten worden de komende tijd ingevuld.”

Een droom komt uit

Jeroen van Doorn is al tien jaar eigenaar van restaurant Dukdalf dat ook aan de Zandmeren ligt. Met het nieuwe strandpaviljoen komt zijn droom uit. “Al tien jaar lang zie ik elke dag het strand liggen en droom ik ervan om daar iets mee te mogen doen. Mijn ambitie om deze zomer open te kunnen is reëel, maar we zijn ook afhankelijk van de omstandigheden, zoals vergunningen, Rijkswaterstaat die enthousiast tegen over het idee staat en derde partijen als nutsbedrijven.” Jeroen heeft zijn idee voor het strandpaviljoen een paar weken geleden voorgelegd aan zijn personeel van Dukdalf en hen gevraagd om mee te denken. “Zij zijn ook superenthousiast. Samen willen we echt een ontspannen, informele en gezellige sfeer creëren aan het strand waar bezoekers een cappuccino of een biertje kunnen drinken.”

Ultieme vakantiesfeer

Het paviljoen zal tijdens de zomermaanden (mei tot en met september) geopend zijn en een informele, gezellige en festivalachtige sfeer bieden met passende muziek in beperkte decibellen. Jeroen vervolgt: “Het paviljoen is toegankelijk voor iedereen. Voorlopig zal het een combinatie tussen to go en service met picknicktafels en stoelen zijn. Naar de toekomst toe komen er ook strandbedjes voor een echte vakantiesfeer.” Jeroen zal ook samen gaan werken met een SUPschool, die SUPlessen en groepslessen aan zal gaan bieden. De Zandmeren maakt deel uit van een overloopgebied. Daarom kiest Jeroen ervoor om te werken met tijdelijke meubelen en materialen die makkelijk te verplaatsen zijn, zodat in de wintermaanden het gebied ook leeg zal zijn.

Afvalstromen

Een belangrijk aandachtspunt voor de gemeente Maasdriel zijn de afvalstromen. Jeroen vertelt dat daar uitgebreid over gesproken is: “We zitten in een natuurgebied, dus het is belangrijk om het gebied schoon te houden. Daarom zullen we met een borgsysteem werken. Iemand die een glas wijn afhaalt, krijgt als hij het terugbrengt zijn borg weer terug.”

Tags

strandpaviljoen,Zandmeren,Kerkdriel,Dukdalf

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie