bird
woensdag 17 augustus | 12.33 uur

Militairen oefenen in de gemeente Zaltbommel

09-08-2021 14:53
uur
leger-1
• Het gaat om een oefening van de Koninklijke Luchtmacht met voertuigen op de grond en met helikopters. (foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL – De Koninklijke Luchtmacht houdt van maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus een oefening in de gemeente Zaltbommel.

Op een aantal locaties bestaat de oefening uit een nabootsing waarbij voertuigen die zich op de grond bevinden zogenaamd worden gegrepen door helikopters.

Helikopters
De helikoptervluchten spelen zich af in het militair laagvlieggebied, voornamelijk tussen 10:00 en 16:00 uur. Aan de oefening doen acht personen en vijf militaire wielvoertuigen mee. De twee helikopters zijn van het type Apache (AH-64D).fspraken

Toestemming
“Privéterreinen worden pas betreden na toestemming van eigenaren en/of beheerders”, meldt de gemeente Zaltbommel op haar website. “De voertuigen verplaatsen zich alleen over bestaande wegen en paden. Ook zal de eenheid zich houden aan de COVID-19 richtlijn van het RIVM/CEAG. De oefenende troepen staan onder leiding van de commandant 301 Squadron uit Gilze-Rijen.”

Geen munitie
Volgens de gemeente Zaltbommel gebruiken de militairen geen (oefen)munitie op niet-militair oefenterrein.

 

Tags

apache zaltbommel,oefening zaltbommel