bird
donderdag 11 augustus | 01.16 uur

Michiel Alexander de Raaf (SSM) nieuwe wethouder in Maasdriel

16-05-2022 15:58
uur
Door: Martin van Hemert
160522_MichielAlexander-sjorsdejongLR-1
Michiel Alexander de Raaf. Foto: Sjors de Jong

MAASDRIEL - Michiel Alexander de Raaf wordt namens Samen Sterk Maasdriel (SSM) de nieuwe wethouder in de gemeente Maasdriel. 

De Hedelnaar neemt daarmee het stokje over van partijgenoot Jan-Hein de Vreede, die als raadslid namens SSM nog wel bij de Maasdrielse politiek betrokken zal blijven. De Raaf heeft tien jaar in de gemeente Maasdriel gewoond en is actief geweest in de lokale politiek. Als medisch longonderzoeker heeft hij in verschillende academische ziekenhuizen gewerkt en is hij ingezet bij de bestrijding van Covid-19. Tevens is De Raaf voorzitter van de Historische Kring Bommelerwaard.

Portefeuilleverdeling
Samen met wethouders Erik van Hoften (SSM), Anita Sørensen (CDA), Peter de Vries (CDA) en burgemeester Henny van Kooten zal De Raaf het dagelijks bestuur van de gemeente Maasdriel gaan vormen. Wel is het nog zeer de vraag of hij ook daadwerkelijk de portefeuille van De Vreede gaat overnemen.
De portefeuilleverdeling volgt namelijk pas bij de presentatie van het (concept)raadsakkoord en de installatie van de wethouders. SSM en CDA Maasdriel streven er naar eigen zeggen naar 1 juni een 'zo breed mogelijk gedragen' (concept)raadsakkoord te presenteren.

Tags

Michiel Alexander de Raaf,SSM,Samen Sterk Maasdriel