bird
dinsdag 23 april | 12.12 uur

Meer ruimte voor terrassen in Maasdriel

23-03-2021 12:15
uur
Door: Britta Alink
horeca-1
• Als de terrassen weer open mogen krijgen ze in Maasdriel de ruimte. (Foto: Adobe Stock)

MAASDRIEL – Als de horeca weer open mag, kunnen horecaondernemers in de gemeente Maasdriel hun terrassen ruimer opzetten. Ze moeten dat wel even melden bij de gemeente.

“Corona heeft voor ons allemaal enorme impact, maar vooral voor ondernemers”, zegt wethouder Jan-Hein de Vreede. “MKB, zzp’ers, detailhandel en horeca worden heel hard getroffen in deze barre tijden. Als gemeente willen we kijken hoe we deze sectoren kunnen helpen.”

Vergunningsvrij
De verruiming van de bestaande terrassen is vergunningsvrij. Horecaondernemers die nog geen reguliere vergunning hebben, kunnen die alsnog aanvragen.

Supermarkten
Een andere maatregel om ondernemers tegemoet te komen is dat supermarkten hun winkel ook ’s nachts mogen laten bevoorraden. Verder is de gemeente ‘coulant’ met betrekking tot het afhalen en bezorgen van maaltijden. “Denk bijvoorbeeld aan parkeren bij de restaurants waar het om gaat”, licht De Vreede toe.

Betalen
Maasdriel houdt ook rekening met ondernemers als het gaat om het betalen van belastingen, huren en leges en gaat coulant om met verzoeken tot uitstel van betalingen. “Als wij zelf openstaande rekeningen hebben bij ondernemers, proberen we die als gemeente binnen twee weken te betalen”, aldus de wethouder.

Tags

horeca maasdriel,terrassen maasdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie