bird
vrijdag 29 maart | 09.05 uur

Meepraten over inrichten locatie Akwamarijn

15-09-2020 17:30
uur
Door: Britta Alink
akwamarijn-2
Foto: Britta Alink

ZALTBOMMEL - Op de locatie van zwembad en sporthal aan de Thorbeckestraat komen in de toekomst woningen. Maar hoeveel precies en hoe dat er uit gaat zien, is nog niet bekend.

Omwonenden en belanghebbenden mogen daarover vanaf het allerprilste begin meepraten met de gemeente. "We komen niet met een kant en klaar plan", licht wethouder Gijs van Leeuwen toe. "Wel hebben we een paar randvoorwaarden op bijvoorbeeld het gebied van ruimtelijke inrichting, duurzaamheid en parkeren."

Echte inbreng
Komen er appartementen of grondgebonden woningen, hoeveel en hoe hoog. Dat ligt dus nog allemaal open. "Het leuke is dus dat mensen écht inbreng hebben in deze plannen", aldus Van Leeuwen. "Ik zou het ontzettend leuk vinden er uiteindelijk een mooi gedragen plan uit voort gaat komen."

Afgeschreven
Zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring zijn afgeschreven en worden gesloopt als het nieuwe sportcomplex aan de Oude Bosscheweg af is. Naar verwachting is dat eind 2021.

Jeu de Bommel
Pétanquevereniging Jeu de Bommel, op de hoek van de Thorbeckestraat en de Prins Bernhardweg, is ook al jaren op zoek naar een nieuw onderkomen. De club gaat verhuizen naar sportpark De Watertoren.

Smulboetiek
In het plangebied ligt ook een grote parkeerplaats. Daarop staat al jaren snackbar De Smulboetiek. Volgens het college bieden de uitgangspunten geen ruimte voor het opnieuw vestigen van de snackbar.

Er komen sowieso geen winkels of horeca in het gebied. "De Smulboetiek maakt op dit moment gebruik van een gedoogconstructie", licht Van Leeuwen toe. "Die loopt binnenkort af en daar weet de eigenaar natuurlijk van. We gaan met elkaar in gesprek over de toekomstplannen van de snackbar."

Thema's
Eind oktober bespreekt de gemeenteraad de uitgangspunten voor de herontwikkeling van het gebied. Thema's daarbij zijn: ruimtelijk, groen en spelen, duurzaam & water, wonen, functioneel, parkeren & openbare ruimte en financieel & proces.

Klankbordgroep
In november is de eerste bijeenkomst met belanghebbenden, daarna wordt een klankbordgroep opgericht.

De bouw van de nieuwe woningen start waarschijnlijk in 2023.

Tags

akwamarijn,sporthal de ring,jeu de bommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie