bird
vrijdag 29 maart | 16.33 uur

Maasdriel praat verder over zon en wind

16-03-2021 11:25
uur
Door: Britta Alink
windmolen-10-16
Foto: Adobe Stock

MAASDRIEL – Politiek Maasdriel praat donderdag 18 maart weer over windmolens en zonnepanelen in de gemeente. Het college heeft de visie aangepast naar aanleiding van diverse reacties op het eerste concept.

De verandering gaat vooral over de hoeveelheid zonnepanelen op het land. “In de conceptvisie stond daar helemaal geen beperking over in”, licht wethouder Erik van Hoften toe. “Dat willen we nu wel doen.” Het college denkt daarbij aan een maximum van vijftig hectare (vergelijkbaar met honderd voetbalvelden) als maximum.

De Zandmeren
In het nieuwe concept is opgenomen dat er helemaal geen zonnepark mag komen bij recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel.

Voor windmolens blijven de mogelijkheden in Maasdriel beperkt.

Inwoners
Een andere aanpassing is dat opgewekte duurzame energie in de gemeente zoveel mogelijk ten goede moet komen aan inwoners van de gemeente, tegen een aantrekkelijk tarief. Het college verwijst naar het participatieplan voor Burgerwindplan A2 Lage Rooijen als voorbeeld van hoe het kan.

Digitaal
De commissie Ruimte begint donderdag om 19:30 uur en is digitaal te volgen. De stukken zijn terug te vinden op de raadsinformatiepagina.

Tags

zon en wind maasdriel,windmolens maasdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie