bird
donderdag 28 maart | 12.09 uur

Maasdriel en Zaltbommel strijden op NK Tegelwippen

29-03-2021 10:35
uur
Wethouder Erik van Hoften NK Tegelwippen-1
• Wethouder Van Hoften is vast begonnen met de strijd. (Foto: Gemeente Maasdriel)

BOMMELERWAARD - De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel doen vanaf deze week mee aan het jaarlijkse NK Tegelwippen. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Het Nederlands Kampioenschap wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en vindt plaats in tenminste twintig gemeenten. In het oog springen de spannende derby's tussen Amsterdam en Rotterdam, Leeuwarden en Groningen, Breda en Tilburg en dit jaar ook tussen Maasdriel en Zaltbommel.

Overal worden tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten.

Klimaat
Wethouder Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel kijkt ernaar uit. "Door mee te doen aan het NK Tegelwippen gaan we voor meer groen in onze gemeente", zegt hij. "Zo dragen we letterlijk een steentje bij aan het klimaat."

Inwoners
Inwoners die tegels vervangen door groen kunnen hun 'gewipte' tegels melden op de website nk-tegelwippen.nl Deze tegels worden automatisch opgeteld bij de tegelstand van de betreffende gemeente. Het NK loopt tot 30 september.

Gouden Tegel
De gemeente die de meeste tegels per inwoner vervangt door groen wint de 'Gouden Tegel'. Ook actieve bewoners, die hun tuin vergroenen maken kans op een prijs: elke maand kiest een vakjury de 'Tegelwipper van de Maand'. In oktober wordt een publieksprijs uitgereikt.

Tags

nk tegelwippen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie