bird
woensdag 24 april | 07.45 uur

Maas-Waalweg krijgt nieuw asfalt

25-05-2021 10:50
uur
Door: Britta Alink
asfalt-1
• De werkzaamheden starten op maandag 7 juni. (Foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL - De Maas-Waalweg tussen Zuilichem en Delwijnen krijgt een nieuwe asfaltlaag. "De werkzaamheden gaan de komende tijd veel impact hebben voor het verkeer", zegt wethouder Adrie Bragt.

De werkzaamheden starten op maandag 7 juni. Doordeweeks wordt er ook 's avonds en 's nachts gewerkt. Hierdoor hoeft het vrachtverkeer van en naar de steenfabrieken aan de Maasdijk niet door de bebouwde kom te worden omgeleid. Dit voorkomt volgens de gemeente overlast voor bewoners en schoolgaande jeugd.

23:00 uur
De werkzaamheden in de buurt van woningen worden tot 23:00 uur uitgevoerd. Werkzaamheden na 23:00 uur bevinden zich op grotere afstand van de woningen.

Afgesloten
Tijdens het werk komen langs het wegvak vanaf de N322 tot aan Delwijnen extra lantaarnpalen. Tijdens de werkzaamheden is de Maas-Waalweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Vrachtverkeer van en naar de steenfabriek kan overdag onder begeleiding van verkeersregelaars door het werkvak. 's Avonds en 's Nachts tussen 19:00 en 06:00 uur is de weg voor al het verkeer gesloten.

De vervanging van het asfalt is nodig omdat het bestaande asfalt aan het eind van de levensduur is.

Geluidsreducerend
Ter hoogte van de bebouwde kom van Aalst wordt een geluidsreducerende asfaltdeklaag aangelegd op de weg.

Doortrekken
In Zaltbommel wordt al jaren gesproken over het doortrekken van de Maas-Waalweg. "We hopen daar op niet al te lange termijn nieuws over te kunnen melden", zegt verkeerswethouder Gijs van Leeuwen.

 

Tags

maas-waalweg

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie