bird
zondag 24 september | 03.06 uur

Lintjesregen in Zaltbommel

26-04-2022 18:14
uur
lintjes zaltbommel 2022
De gedecoreerden ontvingen hun lintje in het oude stadhuis op de Markt. Behalve Peter Vonk, hij kreeg hem overhandigd in zijn winkel. (foto: Gemeente Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – Zaltbommel heeft er sinds dinsdag een Ridder en acht Leden in de Orde van Oranje Nassau bij. Burgemeester Pieter van Maaren reikte de onderscheidingen dinsdagochtend uit in het oude stadhuis op de Markt.

Peter Vonk uit Zaltbommel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Als enige kreeg hij zijn lintje niet overhandigd ín het oude stadhuis, maar ernaast: in zijn eigen winkel Hoevens Schoenen. Vonk is een begrip in de landelijke pasvormen schoenenbranche. Hij zet zich al ruim dertig jaar in voor INretail en Gezond Lopen en is kartrekker voor onderwijs en opleiding op dit gebied. Tevens was hij medeoprichter en uitvoerder van het schoenenplein op de 50plusBeurs in Utrecht. In Zaltbommel is Vonk twintig jaar actief geweest voor de ondernemersvereniging was hij bijna tien jaar voorzitter van de plaatselijke scoutingclub.

De personen hieronder werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cornelis van Bruchem uit Bruchem
Actief geweest als diaken van de hervormde gemeente Bruchem, bestuurslid en voorzitter van zorgcentrum ’t Slot. Was penningmeester in college van Kerkrentmeester en nog steeds lid. Sinds 2002 voorzitter van de Christelijke Bibliotheek in Bruchem. Lid geweest van de Eerste Kamer namens de RPF en in 1999 korte periode wethouder geweest in Zaltbommel. Columnist geweest bij Reformatorisch Dagblad en tot voor kort bij Agrarisch Dagblad.

Suzanne Duijzer-Kant uit Brakel
Sinds 1977 actief als vrijwilliger bij EHBO en Rode Kruis als bestuurslid, vrijwilliger, zorgt voor oefenavonden, opvang en begeleiding, assisteert bij wedstrijden en oefenavonden. Ook vele jaren vrijwilliger bij Sigma-teams. Ze heeft ook gedurende een jaar een pup opgevoed voor Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds en was mantelzorger voor haar schoonmoeder.

Bea Flierman uit Zaltbommel
Sinds 1992 vrijwilliger voor Tweestromengemeente Rossum, Heerewaarden en Hurwenen. Woont vergaderingen bij van kerkenraad, ouderlingenoverleg en moderamen. Wekelijks op bezoek bij ouderen, die daar behoefte aan hebben. Ook vrijwilliger bij De Vaste Burcht in Rossum. Haar man, Hans Golverdingen, is vandaag ook onderscheiden.

Jacob Gijben uit Nieuwaal
Sinds 1993 lid en vrijwilliger bij EHBO-vereniging in Gameren en sinds 1997 bij LOTUS. Helpt bij trainingen brandweer, scholen, EHBO. Haalde oud papier op, is verkeersregelaar. Ook was hij actief bij evenementen zoals voor Villa Pardoes, Samenloop voor Hoop Hedel en diverse sportdagen. Vanuit dorpsplatform Nieuwaal was hij Vrijwilliger van het Jaar 2021.

Hans Golverdingen uit Zaltbommel
Sinds 2010 vrijwilliger bij Prezzent en sinds 2015 bij ’s Heeren Loo. Doet klusjes, onderneemt activiteiten met bewoners en helpt met vervoer. Daarnaast sinds 1977 vrijwilliger bij Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners. Zijn vrouw, Bea Flierman, is vandaag ook onderscheiden.

Kees van Heijkop uit Nederhemert
Al ruim 30 jaar actief vrijwilliger voor Dorcas: vrijwillig chauffeur voor hulptransporten naar Oost-Europa. Organiseert voedselacties en verzorgde de distributie van actiematerialen. Ook had hij bijna 30 jaar een kledingdepot aan huis. Verder 12 jaar diaken voor hervormde gemeente Kerkwijk, Delwijnen-Nederhemert, vrijwilliger voor de rommelmarkt, helpt bij de contactmiddagen voor ouderen en is vrijwilliger voor de ZOA collecte.

Koos Maissan uit Zaltbommel
Is sinds 2015 voorzitter van de gymvereniging 50+, onderhoudt de contacten met gemeente en steekt zieken een hart onder de riem. Sinds 1992 bestuurslid en voorzitter van Stichting Beheer Vermogen Voormalige Weeshuizen in Zaltbommel. Daarnaast was hij 42 jaar vrijwilliger voor Protestantse Gemeente Zaltbommel (voorheen hervormde gemeente).

Geert Vos uit Zaltbommel
Sinds de oprichting van Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners in 1977 actief als bestuurslid, penningmeester, secretaris, organisator en controller. Startte in 1991 de groep verkeersregelaars op. Hij is penningmeester en secretaris, verzorgt de administratie voor de opleiding e-learning verkeersregelaars en is zelf ook verkeersregelaar.

Tags

lintjes zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie