bird
donderdag 11 augustus | 01.41 uur

Koninklijke onderscheiding voor vier gemeenteraadsleden

31-03-2022 11:43
uur
Door: Iris van Wijk
lintjes-1
• Marinus Robbemondt, Peter van Boxtel, Bianca Laheij, burgemeester Van Kooten en Kees van Drunen. (Foto: Gemeente Maasdriel)

MAASDRIEL – Vier raadsleden van de gemeente Maasdriel hebben woensdagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Henny van Kooten speldde de lintjes op tijdens de afscheidsraad.

Peter van Boxtel, Kees van Drunen, Bianca Laheij en Marinus Robbemondt werden benoemd tot lid in Orde van Oranje-Nassau, omdat ze twaalf jaar of langer actief waren als gemeenteraadslid.

Peter van Boxtel
Peter van Boxtel van het CDA nam na zestien jaar afscheid als lid van de gemeenteraad. Hij was als secretaris van de fractie erg nauwkeurig en gedreven. Daarnaast zet Peter zich al jarenlang actief in voor het lokale verenigingsleven. Daarom leverden ook het CDA, Stichting Maasveren, Fanfare Alem, het Soepfestival en VV Alem een bijdrage voor zijn benoeming tot lid in Orde van Oranje-Nassau.

Kees van Drunen
Kees van Drunen van PvdA en GroenLinks heeft zich zestien jaar ingezet als raadslid. Ook was Kees een gewaardeerd voorzitter van de raadswerkgroep financiën. Hij was als fractievoorzitter lid van het presidium, de vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester, de werkgeverscommissie Griffie en het seniorenconvent. Kees van Drunen staat bekend om zijn scherpe en inhoudelijke betrokkenheid bij alles wat de gemeenteraad betreft.

Bianca Laheij
Op 11 maart 2010 kwam Bianca Laheij van het CDA voor het eerst in de gemeenteraad, als jongste lid en een van de weinige vrouwen. Twaalf jaar lang speelde Bianca een opbouwende en verbindende rol in de raad en ze leverde een bijdrage aan oplossingen en betere omgangsvormen in de raad.

Marinus Robbemondt
Na twintig jaar nam ook Marinus Robbemondt van het CDA woensdagavond afscheid van de gemeenteraad. Hij had een belangrijke rol ter verbetering van de sfeer in de raad. Marinus was ruim tien jaar voorzitter van de commissie Ruimte. Als fractievoorzitter van het CDA nam hij net als Kees van Drunen deel aan het presidium, de vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester, de werkgeverscommissie Griffie en het seniorenconvent. Hij hecht veel waarde aan kleine kernen. Dit bleek uit de bijdragen die het CDA, Oranjevereniging Well, V.V. Well, de Capreton en zijn vrouw leverden voor zijn benoeming tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.

Op de foto zijn van links naar rechts te zien: Marinus Robbemondt, Peter van Boxtel, Bianca Laheij, burgemeester van Kooten en Kees van Drunen

Tags

lintjes maasdriel