bird
donderdag 18 april | 12.14 uur

Koekjes voor vrijwilligers in de Bommelerwaard

09-04-2021 16:15
uur
Door: Britta Alink
koekjes-1
• Vlnr. wethouder Adrie Bragt, vrijwilligster Katinka van der Meijden en scriba Peter van den Boogert van de hervormde gemeente in Aalst. (foto: Koen Vandenput)

BOMMELERWAARD - Met een kistje vol verse koekjes, gebakken door de medewerkers van In de Roos, ging wethouder Adrie Bragt van Zaltbommel vrijdagochtend even op bezoek bij de hervormde gemeente in Aalst. Het lekkers is bedoeld als bedankje voor de vrijwilligers van de kerk.

Op hetzelfde moment bracht de Maasdrielse wethouder Anita Sørensen een bezoekje aan de vrijwilligers van Burenhulp Heerewaarden. Het symbolische bedankmoment was georganiseerd door Welzijn Bommelerwaard, ter ere van het Jaar van de Vrijwilliger.

Bedankje
In totaal krijgen twaalf organisaties in de twee gemeenten een bedankje. Binnenkort zijn de Dorpsraad van Alem en Stichting Vier Heerlijkheden in Zuilichem aan de beurt.

Samenleving
Volgens scriba Peter van den Boogert van de hervormde gemeente in Aalst zetten heel veel gemeenteleden zich in voor de vele activiteiten. "Samen leveren de vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan de samenleving", zegt Van den Boogert. "Niet alleen voor de kerk, maar voor het hele dorp."

Vakantie Bijbel Week
Zo zetten de vrijwilligers zich in voor de organisatie van een rommelmarkt en kledingmarkt, houdt de zendingscommissie jaarlijks een erwtensoepactie en is er elk jaar een zeer goed bezochte Vakantie Bijbel Week voor alle kinderen. Ook in het afgelopen coronajaar zijn aangepaste activiteiten georganiseerd zoals een speur- en puzzeltocht in het Paasweekeind.

Inspirerend
Wethouder Adrie Bragt is in zijn eigen woonplaats Bruchem ook actief als vrijwilliger voor zijn kerk. "Ik vind het heel mooi om te zien wat er los komt als vrijwilligers met elkaar aan de slag gaan", zegt hij. "Het werkt inspirerend en samenbindend."

Extra aandacht
Welzijn Bommelerwaard besteedt dit jaar op verschillende manieren extra aandacht aan het vrijwilligerswerk. Op de Facebookpagina komt een like en win-actie, binnenkort wordt een special uitgegeven, die huis aan huis wordt verspreid en er komt een speciale website waarop vrijwilligers vertellen over hun werk. "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich in de Bommelerwaard inzetten als vrijwilliger", vindt Edmee van Sonsbeek van Welzijn Bommelerwaard.

Tags

adrie bragt,welzijn bommelerwaard,jaar van de vrijwilliger

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie