bird
zondag 02 oktober | 08.24 uur

Karima Bouchtaoui kandidaat-wethouder voor Zaltbommel

uur
karima bouchtaoui
Karima Bouchtaoui woont in Rotterdam en was onder andere Statenlid in Zuid-Holland. (foto: Marielle Ernst))

ZALTBOMMEL – Zaltbommel krijgt een partij-onafhankelijke wethouder: Karima Bouchtaoui. De andere drie kandidaat-wethouders zijn de huidige wethouders Gijs van Leeuwen (SGP), Kees Zondag (ZVV) en Willem Posthouwer (VVD).

Bouchtaoui wordt voorgedragen door drie coalitiepartijen als partij-onafhankelijke wethouder. Ze heeft een VVD-achtergrond, maar sluit niet aan bij VVD-fractie in Zaltbommel. 

Rotterdam
De nieuwe wethouder woont momenteel in Rotterdam en werkt als manager wijkgerichte gebiedsaanpak bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 2019 was zij statenlid voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Bouchtaoui was eerder lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. 

Slot Loevestein
Bouchtaoui kent Zaltbommel vanuit familierelaties en heeft goede herinneringen aan haar bezoeken aan de gemeente: "De kade met uitzicht op de rivier de Waal en het rivierenlandschap bij Slot Loevestein zijn mijn favoriete plekken in Bommel". Bouchtaoui is bekend met de samenleving in Zaltbommel, de regio Bommelerwaard en de provincie Gelderland. 

Gijs van Leeuwen 
Gijs van Leeuwen (SGP) was afgelopen bestuursperiode wethouder Ruimte, Wonen en Cultuurhistorie. 

Willem Posthouwer
Willem Posthouwer (VVD) gaat ook zijn tweede termijn als wethouder in. Hij heeft momenteel de portefeuille Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie. 

Kees Zondag
Kees Zondag (ZVV) is al zestien jaar wethouder in de gemeente Zaltbommel. De laatste vier jaar was hij wethouder Financiën, Gebiedsgericht werken, Sport en Werk & Inkomen. 

Bestuursakkoord en benoemen wethouders
De formatie vindt op dit moment nog plaats. Formateur Kees Metz gaat er nog steeds vanuit de formatie op 16 juni af te rondenOp die datum wil hij een bestuursakkoord presenteren en de wethouders benoemen. Ook zal de portefeuilleverdeling van de wethouders dan bekend worden gemaakt. 
Op dit moment ligt een concept bestuursakkoord voor bij de gemeenteraad. De raad heeft de mogelijkheid hierop te reageren.

 

 

Tags

karima bouchtaoui,college zaltbommel