bird
donderdag 25 april | 10.51 uur

Henny van Kooten kondigt afscheid als burgemeester aan

21-04-2022 13:40
uur
Door: Martin van Hemert
090222_GLD doc_Coke_bommen_bananen
• Archieffoto: screenshot documentaire Coke, bommen en bananen.

MAASDRIEL - Burgemeester Henny van Kooten neemt na bijna 8,5 jaar afscheid als burgemeester van de gemeente Maasdriel. De gemeenteraad is daar dinsdag in een brief van op de hoogte gesteld.

Van Kooten geeft daarin aan op 15 april 2023 afscheid te nemen. Hij kondigt zijn vertrek nu al aan, omdat hij de gemeenteraad voldoende tijd wil geven een opvolger te zoeken. 

Burgemeester Van Kooten over zijn besluit: “Ik kies ervoor om de jaren die ik nog op aarde mag zijn, te besteden aan de zorg voor mijn dierbaren. Dat was een lastig besluit waar ik goed over heb nagedacht."

Afwezig
In de brief aan de gemeenteraad geeft Van Kooten aan dat hij zijn tijd wil besteden aan het zorgen voor zijn zieke vrouw, die vanwege medische redenen een spannende tijd tegemoet gaat. Daarom zal Van Kooten de komende tijd 'zo nu en dan' tijdelijk afwezig zijn. 

Van Kooten kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode als burgemeester van Maasdriel: "Samen met mijn vrouw werd ik 7,5 jaar geleden zeer warm welkom geheten in Maasdriel. Ik ervaar het nog elke dag als een voorrecht om burgervader te mogen zijn van de Maasdrielse gemeenschap. Een gemeenschap die niet bij de pakken neer gaat zitten en waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Dat is prachtig om te mogen ervaren en aan bij te mogen dragen. Tot 15 april mogen de Maasdrielenaren op mijn volle inzet blijven rekenen", besluit Van Kooten.

Tags

Henny van Kooten,gemeente Maasdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie