bird
dinsdag 23 april | 09.21 uur

Gratis cursus Politiek Actief Zaltbommel

21-04-2021 08:44
uur
Door: Marlou van DIjk
Stadhuis-markt-1
Oude Stadhuis (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Wie meer wil weten over de werking van de gemeente of interesse heeft om politiek actief te worden, kan zich aanmelden voor de gratis cursus Politiek Actief. De cursus start 19 mei en vindt plaats op een aantal verschillende avonden, waarbij er steeds een ander onderwerp centraal staat.

De gemeente Zaltbommel en ProDemos bieden samen deze cursus aan die uit vijf bijeenkomsten bestaat. De cursus is ook heel geschikt voor inwoners die politiek actief willen worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod zoals “Wat doet de Gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? En hoe voer je een goed debat?” 

Start 19 mei
De eerste bijeenkomst start op woensdag 19 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur. Of de bijeenkomsten digitaal of fysiek worden georganiseerd, hangt af van de coronarichtlijnen op dat moment.

Gratis aanmelden
Aanmelden kan tot 10 mei via de website van de gemeenteraad: www.raadzaltbommel.nl. Er is plek voor dertig deelnemers, plaatsing is op volgorde van aanmelding en deelname is gratis.

Tags

cursus,gemeente zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie