bird
woensdag 17 augustus | 13.27 uur

Gemeentepenning voor Arie Duijzer

09-07-2021 09:47
uur
arieduizer
• Arie Duijzer is 25 jaar gemeenteraadslid voor de SGP. (Foto: Gemeente Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – SGP-raadslid Arie Duijzer heeft donderdagavond de gemeentepenning ontvangen uit handen van burgemeester Pieter van Maaren.

Duijzer ontving de erepenning vanwege zijn 25-jarig jubileum als lid van de gemeenteraad. De overhandiging vond plaats tijdens de gemeenteraadsvergadering in het Oude Stadhuis.

Herindeling
Het SGP-raadslid begon zijn politieke carrière als lid van de gemeenteraad van Brakel in maart 1996. Na de herindeling van de gemeente Brakel in 1999 nam hij plaats in de vernieuwde gemeenteraad van Zaltbommel.

Raadsvoorzitter
Duijzer is in zijn politieke loopbaan zowel lijsttrekker als fractievoorzitter geweest van de SGP. Tegenwoordig is hij naast zijn lidmaatschap van de raad ook de plaatsvervangende raadsvoorzitter en zit hij regelmatig de carrouselvergaderingen van de gemeenteraad voor.

De gemeentepenning van Zaltbommel wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de gemeente.

Ora et Labora
De penning is gemaakt door de Zaltbommels kunstenaar Maria van Gerwen. Op de penning staat de spreuk ‘Ora et Labora’ gegraveerd. “Deze spreuk staat voor ‘bid en werk’”, aldus burgemeester Van Maaren. “Dat past uitstekend bij u en bij de partij die u al zo lang mag vertegenwoordigen.”

Tags

arie duijzer,gemeentepenning zaltbommel