bird
donderdag 28 maart | 23.10 uur

Gemeenten brengen potentiële noodopvanglocaties in kaart

15-03-2022 15:44
uur
Door: Martin van Hemert
DJI_0063-1
• EuroParcs zou bereid zijn tot de opvang van vluchtelingen op 'Resort aan de Maas'. Foto: Tido Mureddu

MAASDRIEL/ZALTBOMMEL - Zowel in de gemeente Maasdriel als Zaltbommel worden locaties in kaart gebracht die mogelijk zouden kunnen dienen als noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen.

In Maasdriel zou het gaan om opvang op de langere termijn voor zo'n 500 slaapplekken. In Kerkdriel en Velddriel zijn er diverse locaties in beeld, waaronder het perceel Provincialeweg 131, dat de gemeente heeft aangekocht in verband met de aanleg van de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR). In samenspraak met de woningcorporatie zou ook de Bussenerweg een mogelijkheid kunnen zijn.

Chalets
EuroParcs heeft aangegeven ongeveer 50 chalets ter beschikking te willen stellen voor vluchtelingen. Ook De Kreek behoort tot de opties. Daarnaast wordt dorpshuis De Kil in Hurwenen serieus overwogen en dat geldt ook voor de apotheek in Ammerzoden. De coördinatie verloopt via de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Praktijkschool 'De Brug'
In de gemeente Zaltbommel is er in Aalst al een crisisnoodopvang opgezet voor de korte termijn (zie pagina 3), maar ook in die gemeente wordt gekeken naar potentiële locaties voor meer langdurige opvang. Het leegstaande oude pand van praktijkschool De Brug in Zaltbommel zou daarvoor kunnen worden gebruikt, mits de veiligheidsregio daarmee akkoord gaat.

 

Tags

noodopvang,Oekraïne

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie