bird
woensdag 17 augustus | 12.14 uur

Felicitaties voor briljanten paar

16-08-2021 16:20
uur
Door: Britta Alink
DSC08804-1
• Loco-burgemeester Willem Posthouwer met Cornelis en Jaantje Bouman. (Foto: Joost Broeksteeg)

GAMEREN - Cornelis en Jaantje Bauman vierden afgelopen maandag hun 65-jarig huwelijk. Namens de gemeente Zaltbommel kwam loco-burgemeester Willem Posthouwer het bruidspaar feliciteren.

Cornelis Johannes Bauman (met 'au') is 92 jaar geleden geboren in Aalst. De nu 86-jarige Adriana Wilhelmina Gijsberta 'Jaantje' Bouman (met 'ou') is geboren in Nederhemert. "We woonden precies op de grens met Ammerzoden", vertelt ze. "In de bedstee sliep mijn vader in Ammerzoden en mijn moeder in Nederhemert."

(tekst gaat verder onder de foto)

Aalst
Vanaf hun trouwdag in 1956 woonde het paar in Aalst. Ze kregen twee zonen en twee dochters, hebben nu drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het zesde achterkleinkind is op komst.
Cornelis heeft jarenlang bij de steenfabriek gewerkt en werd later walkraanmachinist. Hij heeft tot zijn 75ste jaar gewerkt. Jaantje zorgde voor het huishouden en voor de vier kinderen.

't Slot
Tien jaar geleden zijn ze verhuisd naar 't Slot in Gameren, waar ze het goed naar hun zin hebben. Tegenwoordig doen ze het wat rustiger aan, maar nog steeds genieten ze samen van het leven. Jaantje is actief in de handwerkgroep van ’t Slot, waar ze onder andere babydekentjes breit voor kinderen in Roemenië.
"We hebben samen een mooie tijd gehad", vertelt Jaantje. "En we hebben het nu nog steeds heel goed."

Tags

cornelis bauman,jaantje bauman,willem posthouwer