bird
woensdag 17 augustus | 12.39 uur

Feestelijke heropening van het Parkeiland

06-07-2021 15:22
uur
waluwe kopie
• Het parkeiland is opnieuw ingericht met o.a. nieuwe bomen. (archieffoto: Bommelerwardgids)

ZALTBOMMEL – Het Parkeiland in de Waluwe is opnieuw ingericht en gaat vrijdag 9 juli officieel open. Van 15:30 tot 17:00 uur is er van alles te doen voor jong en oud.

Ruim twee jaar geleden ontving toenmalig waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel een kaartje van Evi Schep en Chloe Salgarino, twee kinderen uit de Waluwe. Zij vroegen om meer schaduwrijke plekken op het Parkeiland.

Nieuwe bomen
Wijkraad De Waluwe is met hun vraag aan de slag gegaan en met behulp van het kernenbudget een plan kunnen uitvoeren. Dit voorjaar zijn onder andere nieuwe bomen aangeplant en extra banken geplaatst.

Dierfiguur
De beeldbepalende grote notenboom bleek helaas niet levensvatbaar en is vervangen door een kring van ranke bomen. Een paar delen van de stam zijn achtergebleven. Kettingzaagkunstenaar Dirk Reinders zal op 9 juli tussen 10:00 en 17:00 uur op het Parkeiland uit het notenhout een dierfiguur zagen.

Om 15:30 uur verricht wethouder Kees Zondag de officiële heropening, samen met Evi Schep en Chloe Salgarino.

Activiteiten
Na de officiële opening zijn er verschillende gratis activiteiten voor jong en oud, zoals boksen, kanoën, suppen en volleybal.

Wijkraad
De wijkraad kan nog wel wat versterking gebruiken. Vrijwilligers die zich willen inzetten als bestuurslid of als organisator van activiteiten, kunnen zich aanmelden via: info@wijkraaddewaluwe.nl

 

Tags

parkeiland,waluwe