bird
donderdag 11 augustus | 01.29 uur

Duizend rugzakjes voor Oekraïense kinderen in de Bommelerwaard

19-04-2022 16:24
uur
Door: Martin van Hemert
140422_Van Kooten (MSD) en wethouder Bragt (ZB)-Take me everywhere-1
Burgemeester Van Kooten en wethouder Bragt nemen Take me everywhere-rugzakjes in ontvangst. Foto: aangeleverd

BOMMELERWAARD - Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel en wethouder Adrie Bragt van Zaltbommel hebben vorige week woensdag tientallen rugzakjes in ontvangst genomen. Deze rugzakjes zijn speciaal voor de Oekraïense kinderen die in Maasdriel verblijven en werden aangeboden door Bommelerwaardse kinderen, die geld hebben ingezameld.

Van dat bedrag konden in totaal duizend ‘Take me everywhere’ rugzakjes worden gevuld met allerlei leuke en handige cadeautjes voor de Oekraïense kinderen in de Bommelerwaard. De inhoud van de tasjes is afgestemd op de leeftijd van de kinderen en bevat spullen die zowel samenspel als buitenspel bevorderen maar ook ruimte geven aan een kind zich even terug te trekken en te tekenen, schrijven of op een andere manier te ontspannen. In elke tas zit een tekening gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen. Oudere kinderen krijgen in de tas ook een Oekraïens doe-boek, waarin ze hun ervaringen over de reis kunnen opschrijven, hun herinneringen aan Oekraïne en hun hoop voor de toekomst.

Hartverwarmend
Het is een van de vele acties die voor Oekraïne in de Bommelerwaard op poten zijn gezet. Burgemeester Van Kooten van de gemeente Maasdriel laat weten zeer dankbaar te zijn voor alle hulp die is geboden rondom de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. "Het is hartverwarmend. Ook in deze situatie blijkt maar weer dat we er in Maasdriel voor elkaar zijn op goede en minder goede momenten. Dat maakt mij als burgervader trots.”

Ook wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel is blij met de inzet voor de vluchtelingen: “Ik ben trots op de enorme inzet en betrokkenheid van de de leerlingen van scholen in de gemeente Zaltbommel die zich hebben ingezet, waaronder in Bruchem en Brakel. Dat zij zich zo betrokken voelen bij het lot van kinderen op de vlucht uit Oekraïne is hartverwarmend", aldus Bragt.

De Leiboom
Ook op CBS de Leiboom in Zaltbommel is geld ingezameld voor de tasjes-actie. Dat deden de leerlingen tijdens de jaarlijkse Leiboombraderie. In alle klassen verkochten de kinderen zelfgemaakte spullen, maar ook nagels lakken of het aantal paaseieren in een pot raden behoorden tot de activiteiten waarmee geld werd opgehaald. Met het bedrag van 3000 euro dat is ingezameld, kunnen tweehonderd tasjes besteld, gevuld en verstrekt worden.

De werkgroep die de Take me everywhere-actie heeft opgestart stelt alles in het werk om ieder kind dat in de regio wordt opgevangen te bereiken. De werkgroep is te bereiken onder het mailadres: actierugtas2022@gmail.com.

Tags

Take me everywhere,Oekraïne