bird
woensdag 07 juni | 21.27 uur

Duizend kilo waterpijptabak gevonden in Zaltbommel

19-05-2022 17:46
uur
waterpijp-1
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Bij een integrale veiligheidscontrole in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Toepadweg is ruim duizend kilo waterpijptabak aangetroffen.

De controle werd uitgevoerd door de gemeente Zaltbommel samen met de Omgevingsdienst Rivierenland, politie, Liander en de douane. 

In beslag genomen
De waterpijptabak is door de Douane in beslag genomen en die onderzoekt de zaak verder. Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over het verloop van de controle: “Dit soort controles doen we preventief voor de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. De samenwerking tussen de verschillende partijen is goed verlopen en heeft geleid tot een succesvolle controle”. 

Vergunningen
Tijdens de controle was er aandacht voor gebouw- en milieuvergunningen, brandveiligheid, (afwijkend) stroomverbruik en mogelijke illegale bewoning/ activiteiten. Ook is er gecontroleerd op het naleven van wetten en regels door de verschillende toezichthoudende instanties. De controles gaven de betreffende bedrijven ook de mogelijkheid om vragen te stellen over voorschriften die gelden voor hun huidige of toekomstige bedrijfssituatie.

Topprioriteit
“Een veilige woon- en leefomgeving heeft topprioriteit voor de gemeente Zaltbommel”, laat de gemeente weten. “De gemeente wil zicht hebben op wat er zich afspeelt in Zaltbommel. Vandaar dat de gemeente regelmatige (integrale) controles uitvoert en handhaaft bij strijdige situaties. Hiertoe is de gemeente ook wettelijk verplicht.”

 

Tags

waterpijptabak

Laatste nieuws

aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
water hoofdartikel-1505 1017-1

Gemeentenieuws Zaltbommel week 20

17-05-2023 00:00
uur
2023 05 17 - links midden - Enquete

Gemeentenieuws Maasdriel week 20

17-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie