bird
vrijdag 29 maart | 07.44 uur

Duidelijker informatie over hondenuitlaatplekken

29-06-2021 13:12
uur
hond-1
• Buiten de bebouwde kom mogen honden altijd loslopen, daarbinnen meestal niet. (Foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel gaat beter aangeven wat een hondenuitlaatplek is, wat daar wel en niet mag en waar deze te vinden zijn.

In de kern Zaltbommel staan al aanwijsbordjes op verschillende plaatsen, maar dat was nog niet het geval in de kernen. Op deze bordjes staat aangegeven of honden hier wel of niet moeten worden aangelijnd en dat hondenpoep hier niet hoeft de worden opgeruimd of juist wel. Op de website van de gemeente staat per kern een plattegrondje waarop aangegeven is waar de hondenuitlaatplekken zijn.

Poepzuiger
De gemeente zorgt ervoor dat de uitlaatplekken schoon gehouden worden. Dat gebeurt onder andere door de inzet van de 'poepzuiger'. Deze volgt met een bepaalde regelmaat een vaste route, afhankelijk van het seizoen. Behalve de poepzuiger wordt hondenpoep ook verwijderd tijdens het maaien. Daarom is in het zomerseizoen, wanneer het gras gemaaid wordt, de poepzuiger minder vaak nodig.

Meer zichtbaar
Volgens wethouder Adrie Bragt zijn er momenteel geen wijzigingen in het bestaande beleid. "Wat we nu doen is het meer zichtbaar maken van het beleid dat er al was", licht hij toe. "Binnenkort zijn er meer paaltjes met aanwijsbordjes te zien in de kernen." Hij benadrukt dat er veel losloopgebieden zijn in de gemeente. "Buiten de bebouwde kom mogen honden overal loslopen", zegt hij. Binnen de bebouwde kom zullen de inwoners de poepzuiger vaker aan het werk zien.

Gratis poepzakjes
Van hondenbezitters wordt verwacht dat zij de poepzakjes gebruiken die gratis zijn af te halen bij lokale ondernemers. Deze zakjes kunnen in de afvalbakken gegooid worden of mee naar huis worden genomen. De poepzakjes zijn af te halen bij de supermarkten Albert Heijn en Jumbo in Zaltbommel, bij de Hema in Zaltbommel, de Jumbo in Gameren, bij Plus in Brakel en bij Bakkerij van Genderen en supermarkt Attent in Zuilichem.

Op de website van de gemeente Zaltbommel staat een overzichtje waarop alle hondenuitlaatplekken te zien zijn: www.zaltbommel.nl/hondenuitlaatplekken

 

 

Tags

hondenuitlaatplek zaltbommel,honden zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie