bird
donderdag 28 maart | 20.46 uur

Drielse kermis vindt plaats in september

09-06-2021 10:14
uur
Door: Marlou van Dijk
Kermis-9
De kermis in Kerkdriel wordt verzet naar september (Foto: AdobeStock)

KERKDRIEL - De Drielse kermis vindt dit jaar niet in juli plaats, maar in het derde weekend van september.

Burgemeester Van Kooten verwacht dat het in september weer mogelijk is om een groot evenement als de Drielse kermis op verantwoorde wijze door te laten gaan. “De meeste coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, zijn dan hoogstwaarschijnlijk losgelaten. Het ontbreken van de kermis vorig jaar was een groot gemis. Daarom hebben we er gezamenlijk hard aan gewerkt om verplaatsing van de kermis dit jaar mogelijk te maken.” 

Kracht van de Drielse kermis
Jeroen van Liempt, bestuurslid van SEM en horecaondernemer op het Mgr. Zwijsenplein, spreekt van een goed besluit om de kermis in Kerkdriel te verzetten: “Wij zijn groot voorstander van het verplaatsen van de kermis, zodat de kans groot is dat deze in september op de traditionele manier kan plaatsvinden. De kracht van de Drielse kermis is en blijft het gezellig samenzijn van velen en de combinatie van attracties met de terrasvoorzieningen. We verheugen ons erop!”

Kermis als vanouds
Ook kermiswethouder Erik van Hoften spreekt van een goed besluit, want de kermis in Kerkdriel is een begrip. “Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers uit Kerkdriel en de omliggende dorpen. Die komen voor de attracties, maar zeker ook om elkaar weer te treffen. Na een moeilijke periode voor de horeca is het vieren van een groot evenement als de kermis de horecaondernemers op het Mgr. Zwijsenplein eens te meer gegund. We doen er dan ook alles aan om de kermis als vanouds door te laten gaan in september.”

De gemeente Maasdriel nam dat besluit in goed overleg met de horecaondernemers op het Mgr. Zwijsenplein en directe omgeving, kermisorganisator D’Artagnan Thewissen, de politie en Stichting Evenementen Maasdriel (SEM).


Tags

Drielse kermis

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie