bird
woensdag 17 augustus | 11.34 uur

Drielse kermis gaat definitief niet door

15-07-2021 18:57
uur
kermis-10
Foto: Adobe Stock

KERKDRIEL - De Drielse kermis was uitgesteld van juli naar september, maar gaat nu toch definitief niet door. Dat heeft de gemeente Maasdriel donderdag aan het begin van de avond bekend gemaakt. 

"In een overleg kwamen de horecaondernemers op en rondom het Mgr. Zwijsenplein en de gemeente Maasdriel tot dit besluit", aldus de gemeente. "Aanleiding is de aanhoudende onzekerheid rondom de in september geldende coronamaatregelen. Die onzekerheid staat een goede voorbereiding op dit moment in de weg."

Pijnlijk besluit
Burgemeester Henny van Kooten en kermiswethouder Erik van Hoften vinden het spijtig dat de Drielse kermis ook dit jaar geen doorgang kan vinden: “Samen met de horecaondernemers hebben we geconstateerd dat de Drielse kermis dit jaar niet door kan gaan. We hebben van begin af aan met elkaar afgesproken dat we de kermis alleen als vanouds willen vieren. Dat is met de kennis van nu niet mogelijk in september. We nemen geen enkel risico als het de veiligheid van mensen aangaat. Aangezien de horecaondernemers nu duidelijkheid wensen om de kermis goed voor te kunnen bereiden, hebben we met pijn in het hart het besluit genomen.”

 

Tags

drielse kermis,kermis kerkdriel