bird
donderdag 11 augustus | 02.10 uur

College van B&W: 'Waterstraat in Zaltbommel wordt niet autovrij'

23-03-2022 15:24
uur
Door: Britta Alink
DSC_4034-1
• Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De Waterstraat wordt voorlopig geen autovrije 'horecastraat'.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een reactie op schriftelijke vragen van VVD en ZVV. De twee fracties verwezen in hun vragen naar meerdere moties waarin de gemeenteraad vroeg om te komen tot een autovrije Waterstraat. "Dit werd toentertijd tegengehouden door een aantal ondernemers, die tegenwoordig niet meer gevestigd zijn in de Waterstraat of die binnenkort gaan verhuizen. Wij zijn benaderd door horecaondernemers, die hun wens aan ons kenbaar hebben gemaakt om in het weekend te kiezen voor een autovrije Waterstraat, om zo een zogenaamde 'horecastraat' te creëren.

Geen meerwaarde
ZVV en VVD hebben het college gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is een autovrije zone in te stellen tussen vrijdag 12:00 uur en zondag 22:00 uur. Maar het college ziet hierin op dit moment 'geen meerwaarde'. Ook het plan Buitenstad, waar in de toekomst zo'n driehonderd woningen gebouwd moeten worden, is volgens het college geen aanleiding om een 'dergelijk relatief ingrijpende wijziging in de binnenstad door te voeren of te onderzoeken'. "Bovendien hebben wij de komende maanden de focus op de evaluatie van het parkeerbeleid waar we integraal, ook voor de Waterstraat, kijken wat de meest passende verkeerssituatie is."

De vragenstellers hadden juist gehoopt dat het college een onderzoek zou uitvoeren voor de parkeerevaluatie in juni: "Zodat de bevindingen hierin meegenomen kunnen worden."

Tags

Waterstraat,VVD,ZVV