bird
zaterdag 20 april | 13.38 uur

Certificaat voor deelnemers cursus 'Politiek Actief'

22-06-2021 11:42
uur
Uitreiking-certificaten
• Burgemeester Pieter van Maaren overhandigde de certificaten. (foto: Gemeente Zaltbommel)

ZALTBOMMEL - Burgemeester Van Maaren heeft vorige week het certificaat 'Politiek Actief' uitgereikt aan elf 'politieke talenten'.

Het certificaat is het slot van een cursus georganiseerd door de gemeente Zaltbommel ter voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. In vijf bijeenkomsten hebben de deelnemers zich verdiept in de gemeentelijke politiek.

Besluitvorming
Zo leerden ze welke instrumenten een gemeenteraad tot zijn beschikking heeft, kregen ze een inkijk in het politieke ambacht en verdiepten ze zich tevens in hoe besluitvorming in een gemeente plaatsvindt.

Debattraining
De deelnemers zijn ook met elkaar in debat gegaan tijdens een debattraining en ontvingen een masterclass gemeentefinanciën van wethouder Kees Zondag. Met de uitreiking van de certificaten kwam de cursus 'Politiek Actief' tot een einde.

ProDemos
De cursus 'Politiek Actief' van ProDemos, 'Huis voor Democratie en Rechtstaat', wordt in samenwerking met gemeenten landelijk aangeboden aan iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor mensen die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt.

 

Tags

politiek actief

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie