bird
woensdag 17 augustus | 12.03 uur

Anneliese van Oort nieuwe fractievoorzitter PvdA

03-10-2021 14:52
uur
Anneliese 1-1
• Anneliese van Oort werd in 2018 met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Anneliese van Oort is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in Zaltbommel. Zij volgt Nico van Wijk op, die wel gemeenteraadslid blijft.

Van Wijk (72 jaar) liet donderdagavond tijdens de gemeenteraad weten na zestien jaar raadslidmaatschap een stapje terug te willen doen. De PvdA meldt dat hij samen met Van Oort ‘de politieke lijn zal voortzetten, zoals die de afgelopen jaren is ontwikkeld en uitgedragen.’

Voorkeursstemmen
Anneliese van Oort (62 jaar) woont in Zaltbommel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd zij met voorkeursstemmen gekozen.

Doorgeven
“Wij willen een gemeente waarin iedereen wil en kán wonen”, aldus Van Oort. “Waar woongelegenheid is en aandacht voor de behoeften van iedereen. Van gezinnen, maar ook van alleenstaanden, jongeren en ouderen. Zaltbommel, de stad met alle bijzondere en eigen kernen, is een prachtige gemeente van water en groen. Dat willen we doorgeven aan onze kinderen. Wij willen dat onze kinderen kunnen opgroeien en bloeien in omgeving waar je meetelt en jezelf mag zijn. Met aandacht voor kunst en cultuur, (sociale) voorzieningen en activiteiten. En wanneer je het (even) niet meer alleen aankunt, dan bundelen we onze krachten. We staan naast elkaar, delen risico’s en kunnen omgaan met verschillen.”

Tags

anneliese van oort,nico van wijk,pvda zaltbommel