bird
vrijdag 29 maart | 08.10 uur

Afvalbak voor hondenpoep op Stadswallen

07-05-2021 09:25
uur
afvalbak-1
• Hier kunnen hondenbezitters hun hondenpoepjezakje in kwijt. (Foto: gemeente Zaltbommel)

 

ZALTBOMMEL – Op bolwerk het Hohenlohe is de eerste afval/hondenpoepbak geplaatst. “Een veel geuite wens van wandelaars in het park”, aldus de gemeente Zaltbommel in de nieuwsbrief over de restauratie van de Stadswallen.

Volgens de gemeente ergeren niet-hondenbezitters zich aan de hoeveelheid hondendrollen op de wandelpaden. “En hondenbezitters beschouwen het laten rennen (en poepen) van hun huisdier als een recht dat tientallen jaren geleden al min of meer verworven is”, aldus de gemeente.

Voor beide standpunten - los van wat formeel wel en niet mag - is volgens de gemeente iets te zeggen.

Ideale oplossing
“Maar hoe mooi zou het zijn als we de groepen bijeen kunnen brengen?”, vraagt de gemeente zich af. “De ideale oplossing weten we nog niet. Wat we wel weten is dat drollen die midden op het pad belanden op de een of andere manier in een zakje en vervolgens in een afvalbak moeten komen.” Daarom is onlangs de eerste afval/hondenpoepbak geplaatst.

Klein comité
De gemeente hoopt dat een ‘klein comité’ van ‘parkgebruikers’ met elkaar in gesprek gaat en ideeën aandraagt, opties onderzoekt. Een comité dat bestaat uit hondenbezitters en niet-hondenbezitters. “Het idee is om in alle rust standpunten en belangen uit te wisselen”, aldus de gemeente. “En vrijuit te discussiëren over de vraag hoe we elkaar kunnen vinden. We zetten het maar vast even in de week.”

In een volgende nieuwsbrief over het project Stadswallen wordt opnieuw aandacht besteed aan het hondenpoepprobleem. De nieuwsbrief staat op www.zaltbommel.nl

 

Tags

hohenlohe,stadswallen,hondenpoep

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie