bird
vrijdag 29 maart | 14.14 uur

‘Mensen maken Maasdriel’ gestart

12-04-2021 09:50
uur
maasdriel-1
• Wethouder Sørensen overhandigt een kist vol koekjes aan Burenhulp Heerewaarden. (Foto: gemeente Maasdriel)

HEEREWAARDEN – Wethouder Anita Sørensen heeft vrijdagochtend de aftrap gegeven voor de vrijwilligerscampagne ‘Mensen maken Maasdriel’.

Sørensen overhandigde deze ochtend een kistje vol met koekjes aan een vertegenwoordiger van Burenhulp Heerewaarden. De koekjes zijn gebakken door de medewerkers van In de Roos in Zaltbommel.

Welzijn Bommelerwaard
De actie was georganiseerd door Welzijn Bommelerwaard. Op hetzelfde moment overhandigde wethouder Adrie Bragt een kistje koekjes aan vertegenwoordigers van de hervormde gemeente in Aalst.

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 zet de gemeente samen met Welzijn Bommelerwaard Maasdrielse vrijwilligers in het zonnetje, onder het motto ‘Mensen maken Maasdriel.

Symbool
“Onze gemeente heeft heel veel vrijwilligers, die hard nodig zijn”, zegt Sørensen. “Burenhulp Heerewaarden staat voor mij symbool voor het vrijwilligerswerk in de hele gemeente. De steun die deze vrijwilligers bieden aan een ander en daarmee aan de maatschappij is heel divers: van kleine klusjes in huis tot aan het invullen van ingewikkelde formulieren.”

Honderden
Nederland telt bijna zeven miljoen vrijwilligers. Ook in Maasdriel zijn honderden vrijwilligers actief bij verenigingen, kerken, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, in de natuur en in de dorpen wijken.

Inspireren
Ongeveer de helft van de Nederlanders boven de 15 jaar verricht geen vrijwilligerswerk. “Dat biedt perspectief om ook die groep te inspireren om zich in te zetten voor de lokale maatschappij”, vindt gemeente Maasdriel. “Vrijwilligerswerk voor de omgeving waar je woont en leeft geeft veel voldoening. ‘Mensen maken Maasdriel’ geeft het vrijwilligerswerk een impuls.”

Aandacht
Tot en met eind 2021 zet de gemeente, samen met Welzijn Bommelerwaard, steeds een andere club vrijwilligers in het zonnetje. Ook vraag Welzijn Bommelerwaard dit jaar op andere manieren aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk. Zo ontwikkelt de organisatie een ‘portrettengalerij’ van vrijwilligers op een speciale website en worden en komend jaar workshops georganiseerd waarmee vrijwilligers zich verder kunnen ontwikkelen.

Tags

welzijn bommelerwaard,anita sørensen,mensen maken maasdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie