over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Zaltbommel maakt Bevrijdingsmagazine


Deel deze pagina

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat ons land bevrijd is van de Tweede Wereldoorlog. Om hierbij stil te staan en om dit te vieren, maakte de gemeente Zaltbommel samen met inwoners en organisaties uit de gemeente een bijzonder Bevrijdingsmagazine. Ook worden in de hele gemeente tussen 8 april en 5 mei verschillende activiteiten rondom de bevrijding georganiseerd.

Burgemeester Van den Bosch: “Onze vrijheid is zo iets bijzonders, dat moeten we koesteren, bewaren en bewaken. Het jaarthema van het nationaal 4 en 5 mei comité luidt: wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst. En daarom besteden wij hier veel aandacht aan met een programma voor iedereen, jong en oud. Met deze activiteiten herdenken we, maar bovenal vieren we 70 jaar bevrijding.”

Bevrijdingsmagazine met verhalen en programma
Vanaf 8 april starten de activiteiten rondom 70 jaar bevrijding. Dan wordt ook het Bevrijdingsma-gazine in de gemeente Zaltbommel verspreid. Hierin staan indrukwekkende verhalen van inwo-ners over hun ervaringen en belevingen van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Ook leest u hierin het programma rondom 70 jaar bevrijding.

Unieke tentoonstelling in Kloosterkapel
Een van de activiteiten die rondom de bevrijding wordt georganiseerd is een unieke tentoonstelling met bijzondere voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan de meeste zijn aangeleverd door inwoners uit de gemeente. Tussen 18 april en 31 mei kunt u deze tentoonstelling. De voorwerpen gaan als de tentoonstelling afgelopen is weer terug naar hun eigenaar. Voor veel voorwerpen is dit dus een unieke kans om ze te zien en om het verhaal er achter te ontdekken!

Overige activiteiten rondom 70 jaar bevrijding
De vele activiteiten zijn voor een groot deel georganiseerd door en samen met vrijwilligers en inwoners. Zo worden vanaf 8 april schilderijen van ’n Bont Palet tentoongesteld in de publiekshal op het gemeentekantoor. Op 18 april kunt u genieten van het Herdenkingsconcert in de Sint-Maartenskerk. En op 24 april verblijdt Zwart-Wit bezoekers en bewoners van de Wielewaal met een optreden met nummers uit de jaren ’40-’45. Maar er is nog veel meer te doen. Op 2 mei komt een militaire parade door de gemeente. Dan kunt u ook met het Gilde van Stadsgidsen het Zaltbommel van tijdens de oorlog ontdekken tijdens een stadwandeling. En natuurlijk zijn er de dodenherdenkingen op 4 mei. Op 5 mei is er een bijzondere picknick langs de waal, georganiseerd door Rood-Wit-Blauw-Wittebrood, en kunt u genieten van een bevrijdingsconcert en een prachtige vuurwerkshow boven de Waal! En op 25 mei tenslotte, geeft de Historische Kring een lezing over de Bommelerwaard in WOII.

Al deze, en meer, activiteiten kunt u rustig nalezen in de UITagenda en op de Expositie pagina


Datum
1 april 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›U kunt hier alvast het magazine online doorbladeren..
Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden