over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Zaltbommel doet mee met ‘RWB & Wittebrood’-evenement


Groots bevrijdingsfestival aan de Waal op 5 mei


Deel deze pagina

Ook gemeente Zaltbommel sluit zich aan bij het bevrijdingsfestival aan de Waal dat de naam 'RoodWitBlauw & Wittebood' draagt. Hierdoor komt het totaal aan deelnemende gemeenten op vier. Naast Zaltbommel zijn dat Neerijnen, Maasdriel en Lingewaal.

De gemeente Zaltbommel had zelf al mooie plannen om 70 jaar bevrijding te vieren: zoals de tentoonstelling in het Stadskasteel en een defilé van veteranen langs de dorpen. Die plannen bleken goed aan te sluiten bij de activiteiten van Stichting BOL. Een gedeelte van het programma zal daarom gezamenlijk worden uitgevoerd, zoals de picknick aan de Waal en het muziekstuk dat op dit moment gecomponeerd wordt door Mile Lukić.

Stichting BOL
Stichting BOL, de organisatie van het bevrijdingsfestival aan de Waal, is in haar nopjes met de deelname van Zaltbommel. "Dit betekent dat vanaf Slot Loevestein tot aan Heerewaarden de bevrijding feestelijk zal worden gevierd" constateert Joyce Bloem, kunstenares en drijvende kracht in de organisatie.

Museum op wielen
Verder wordt bekeken of er een 'museum op wielen' kan komen, een mooi initiatief van Bezoekerscentrum de Grote Rivieren. Dit zou een omgebouwde caravan moeten worden vol met materiaal en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die langs de scholen in de regio zal rijden ter ondersteuning van het educatieproject.

Meer informatie over het bevrijdingsdagevenement aan de Waal op de website van Stichting BOL.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden