over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente vervangt Populieren in Kerkwijk, Delwijnen en Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Tussen 22 en 26 oktober kapt de gemeente Zaltbommel oude populieren op de Kerkwijksekade in Kerkwijk. Later deze winter, tussen november en januari vervangt de gemeente ook oude populieren op de Brakelsestraat in Kerkwijk, op de Eendenkade in Delwijnen en in het Torenstraatje in Zaltbommel.

Wethouder Bragt:

“Het is altijd spijtig om bomen te moeten kappen, maar deze bomen zijn oud en daardoor neemt het risico dat de takken afbreken toe. Daarom moeten we het wel doen. We plaatsen kort na de kap en tijdens de nationale Boomfeestdag in maart waar het kan bomen terug.”

Kerkwijksekade in Kerkwijk: 130 populieren en nieuw asfalt
Als eerste maken eind oktober zo’n 130 populieren aan de Kerkwijksekade plaats voor nieuwe populieren. Daarna knapt de gemeente het asfalt op de Kerkwijksekade vanaf de Viaductweg tot aan de Walderweg op. De asfaltwerkzaamheden zijn naar verwachting voor de kerst klaar. De weg is tijdens het werk afgesloten voor verkeer. Aanwonenden krijgen een brief van de aannemer voordat het werk start. In januari plant de gemeente meteen nieuwe populieren terug.

Brakelsestraat in Kerkwijk: 90 populieren
Op een stuk van de Brakelsestraat maken zo’n 90 oude populieren tussen november en januari plaats voor nieuwe. Vorig jaar werden op deze straat ook al bomen vervangen. De gemeente gaat verder vanaf het gedeelte dat vorig jaar met boomplantdag opnieuw aangeplant is. Ook dit jaar plant de gemeente tijdens boomplantdag met leerlingen van diverse scholen weer nieuwe bomen op deze plek.

Eendenkade in Delwijnen: 130 populieren
Aan de Eendenkade, op het stuk tussen de Delwijnsestraat en de Riemerstraat, vervangt de gemeente komende winter 130 populieren.

Torenstraatje in Zaltbommel: 40 populieren
In het Torenstraatje maken 40 oude populieren ruimte voor nieuwe. De nieuwe bomen komen een aantal weken na de kap.
 
Datum
11 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Een ton extra voor groenbeheer
De gemeente steekt jaarlijks ruim een ton extra in het beheer van het openbaar groen. Voor de komende 4 jaar komt daar nog eens een ton bij voor incidentele groenwerkzaamheden. Dit staat in het groenbeheerplan (PDF, 2.9 MB). Het geld dat hiervoor nodig is, namen we op in de begroting (PDF, 2.1 MB). Die behandelt de gemeenteraad op 8 november.

Wethouder Bragt: “De komende jaren zullen we veel populieren moeten vervangen. Die zijn allemaal in dezelfde levensfase, zo’n 35 jaar oud, en nu tegelijkertijd aan vervanging toe. Op deze manier willen we zorgen dat er genoeg groen in de dorpen is.“ Ook is dit geld bedoeld voor het verwijderen en vervangen van 480 ernstig aangetaste bomen die lijden onder de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte.”Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden