over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente vervangt Populieren in Kerkwijk, Delwijnen en Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Tussen 22 en 26 oktober kapt de gemeente Zaltbommel oude populieren op de Kerkwijksekade in Kerkwijk. Later deze winter, tussen november en januari vervangt de gemeente ook oude populieren op de Brakelsestraat in Kerkwijk, op de Eendenkade in Delwijnen en in het Torenstraatje in Zaltbommel.

Wethouder Bragt:

“Het is altijd spijtig om bomen te moeten kappen, maar deze bomen zijn oud en daardoor neemt het risico dat de takken afbreken toe. Daarom moeten we het wel doen. We plaatsen kort na de kap en tijdens de nationale Boomfeestdag in maart waar het kan bomen terug.”

Kerkwijksekade in Kerkwijk: 130 populieren en nieuw asfalt
Als eerste maken eind oktober zo’n 130 populieren aan de Kerkwijksekade plaats voor nieuwe populieren. Daarna knapt de gemeente het asfalt op de Kerkwijksekade vanaf de Viaductweg tot aan de Walderweg op. De asfaltwerkzaamheden zijn naar verwachting voor de kerst klaar. De weg is tijdens het werk afgesloten voor verkeer. Aanwonenden krijgen een brief van de aannemer voordat het werk start. In januari plant de gemeente meteen nieuwe populieren terug.

Brakelsestraat in Kerkwijk: 90 populieren
Op een stuk van de Brakelsestraat maken zo’n 90 oude populieren tussen november en januari plaats voor nieuwe. Vorig jaar werden op deze straat ook al bomen vervangen. De gemeente gaat verder vanaf het gedeelte dat vorig jaar met boomplantdag opnieuw aangeplant is. Ook dit jaar plant de gemeente tijdens boomplantdag met leerlingen van diverse scholen weer nieuwe bomen op deze plek.

Eendenkade in Delwijnen: 130 populieren
Aan de Eendenkade, op het stuk tussen de Delwijnsestraat en de Riemerstraat, vervangt de gemeente komende winter 130 populieren.

Torenstraatje in Zaltbommel: 40 populieren
In het Torenstraatje maken 40 oude populieren ruimte voor nieuwe. De nieuwe bomen komen een aantal weken na de kap.
Datum
11 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Een ton extra voor groenbeheer
De gemeente steekt jaarlijks ruim een ton extra in het beheer van het openbaar groen. Voor de komende 4 jaar komt daar nog eens een ton bij voor incidentele groenwerkzaamheden. Dit staat in het groenbeheerplan (PDF, 2.9 MB). Het geld dat hiervoor nodig is, namen we op in de begroting (PDF, 2.1 MB). Die behandelt de gemeenteraad op 8 november.

Wethouder Bragt: “De komende jaren zullen we veel populieren moeten vervangen. Die zijn allemaal in dezelfde levensfase, zo’n 35 jaar oud, en nu tegelijkertijd aan vervanging toe. Op deze manier willen we zorgen dat er genoeg groen in de dorpen is.“ Ook is dit geld bedoeld voor het verwijderen en vervangen van 480 ernstig aangetaste bomen die lijden onder de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte.”Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden