over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente vervangt bomen in Zaltbommel, Kerkwijk en Nederhemert


Deel deze pagina

Maandag 5 februari start de gemeente Zaltbommel met het kappen van oude populieren achter het voetbalveld in Zaltbommel en op de Brakelsestraat in Kerkwijk. Het kappen is voor 1 maart gereed.

Risico op takbreuk

Wethouder Bragt: “Het is altijd spijtig om bomen te moeten kappen, maar deze bomen zijn oud en daardoor neemt het risico dat de takken afbreken toe. Daarom moeten we het wel doen. We plaatsen tijdens de nationale Boomfeestdag op 14 maart waar het kan bomen voor terug.” Op de begraafplaats in Nederhemert-Noord haalt de gemeente een kastanjeboom weg die de kastanjebloedingsziekte heeft.

Achter het voetbalveld
Achter het voetbalveld bij Nivo Sparta Van Heemstraweg west in Zaltbommel staan 18 populieren. Deze zijn inmiddels zo’n 50 jaar oud en kaprijp. De gemeente bekijkt of het mogelijk is daar nieuwe bomen terug te planten. Hiervoor overlegt zij met het Waterschap en bekijkt zij bijvoorbeeld met Liander op welke plekken kabels in de grond zitten.

Oude Populieren eruit en nieuwe erin
Op de Brakelsestraat in Kerkwijk staan veel populieren. In februari worden 160 stuks weggehaald. Vorig jaar is het eerste deel van de oude populieren vervangen. Ze gaan nu verder vanaf het gedeelte dat vorig jaar met boomplantdag opnieuw aangeplant is. Ook hier komen nieuwe populieren terug met boomplantdag. De overige bomen in de Brakelsestraat komen de komende jaren aan de beurt.

Nationale Boomfeestdag 14 maart
Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 14 maart planten leerlingen van diverse basisscholen in de gemeente Zaltbommel weer nieuwe bomen op de Brakelsestraat en op andere plekken in de gemeente Zaltbommel.

Kastanjeziekte
Een kastanjeboom op de begraafplaats van Nederhemert-Noord is helaas aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Dit is een bekende en beruchte ziekte bij kastanjebomen. Het wordt veroorzaakt door een bacterie. Om breuk van de takken of stam (met daarbij een risico op schade of letsel) voor te zijn, haalt de gemeente de boom weg. Hier komt een levensboom voor terug.
Datum
31 januari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden