over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente vervangt bomen in Zaltbommel, Kerkwijk en Nederhemert


Deel deze pagina

Maandag 5 februari start de gemeente Zaltbommel met het kappen van oude populieren achter het voetbalveld in Zaltbommel en op de Brakelsestraat in Kerkwijk. Het kappen is voor 1 maart gereed.

Risico op takbreuk

Wethouder Bragt: “Het is altijd spijtig om bomen te moeten kappen, maar deze bomen zijn oud en daardoor neemt het risico dat de takken afbreken toe. Daarom moeten we het wel doen. We plaatsen tijdens de nationale Boomfeestdag op 14 maart waar het kan bomen voor terug.” Op de begraafplaats in Nederhemert-Noord haalt de gemeente een kastanjeboom weg die de kastanjebloedingsziekte heeft.

Achter het voetbalveld
Achter het voetbalveld bij Nivo Sparta Van Heemstraweg west in Zaltbommel staan 18 populieren. Deze zijn inmiddels zo’n 50 jaar oud en kaprijp. De gemeente bekijkt of het mogelijk is daar nieuwe bomen terug te planten. Hiervoor overlegt zij met het Waterschap en bekijkt zij bijvoorbeeld met Liander op welke plekken kabels in de grond zitten.

Oude Populieren eruit en nieuwe erin
Op de Brakelsestraat in Kerkwijk staan veel populieren. In februari worden 160 stuks weggehaald. Vorig jaar is het eerste deel van de oude populieren vervangen. Ze gaan nu verder vanaf het gedeelte dat vorig jaar met boomplantdag opnieuw aangeplant is. Ook hier komen nieuwe populieren terug met boomplantdag. De overige bomen in de Brakelsestraat komen de komende jaren aan de beurt.

Nationale Boomfeestdag 14 maart
Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 14 maart planten leerlingen van diverse basisscholen in de gemeente Zaltbommel weer nieuwe bomen op de Brakelsestraat en op andere plekken in de gemeente Zaltbommel.

Kastanjeziekte
Een kastanjeboom op de begraafplaats van Nederhemert-Noord is helaas aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Dit is een bekende en beruchte ziekte bij kastanjebomen. Het wordt veroorzaakt door een bacterie. Om breuk van de takken of stam (met daarbij een risico op schade of letsel) voor te zijn, haalt de gemeente de boom weg. Hier komt een levensboom voor terug.
Datum
31 januari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden