over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente test bestrating Brakel


Deel deze pagina

Op de Burgemeester Posweg in Brakel test aannemer Verhoeven in opdracht van de gemeente de bestrating. Dit gebeurt over een lengte van circa 50 meter tussen de Jonker Aartendam en de Hovendsedijk. Deze proef moet meer duidelijkheid geven over de oorzaken en de technische oplossing. Aanleiding hiervoor is dat de bestrating, aangebracht tussen 2008 en 2011, van onvoldoende kwaliteit is.

Op 1 december start aannemer Verhoeven in opdracht van de gemeente Zaltbommel met de werkzaamheden voor de proef. De werkzaamheden duren 5 dagen. In de toekomst moeten alle probleemlocaties in Brakel opnieuw worden bestraat.

Uit onderzoek komen meerdere oorzaken naar voren voor de onvoldoende kwaliteit van de bestrating. Dit zijn de dikte van de zandlaag tussen de klinkers en de wegfundering, de kwaliteit van het gebruikte zand en mogelijk ook de gebruikte klinkers. Om de oorzaken en oplossing beter te kunnen onderzoeken, gaat aannemer Verhoeven in opdracht van de gemeente een proefvak aanleggen op een deel van de Burgemeester Posweg. Het is een stuk van ongeveer 50 meter tussen de Jonker Aartendam en de Hovendsedijk. De aannemer verwijdert de bestrating en onderliggend zand. Daarna profileren zij de puinfundering opnieuw. Als dit klaar is brengen zij zand van de juiste kwaliteit en samenstelling aan op de voorgeschreven dikte en aansluitend wordt het opnieuw bestraat.

Over enkele maanden kijkt de gemeente of deze oplossing toepasbaar is voor de rest van de problematische wegvakken. De werkzaamheden starten maandag 1 december en eind van die week is Verhoeven klaar.
Datum
28 november 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden