over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente onderzoekt kwaliteitsimpuls De Neswaarden


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel en Staatsbosbeheer onderzoeken de mogelijkheden om de recreatie- en natuurwaarden in het gebied De Neswaarden te Aalst te verbeteren. Het ruim 30 meter diepe Esmeer wordt verontdiept. Dit levert meer mogelijkheden voor een rijk waterleven. De gelden die daarbij vrij komen, worden ingezet om het gebied te verbeteren. Bewoners die hier ideeën voor hebben zijn van harte uitgenodigd op de bewonersavond op 8 november hierover.

Kwaliteitsimpuls voor zwemmers en natuurliefhebbers

De partijen willen het gebied verder verbeteren, voor zowel recreanten als natuurliefhebbers. Het volledige gebied biedt veel ruimte voor allerlei initiatieven. In ruil hiervoor mogen marktpartijen de plas verontdiepen. Dit komt in de praktijk neer op het verhogen van de waterbodem door middel van het aanbrengen van grond. De plas is nu ruim 30 meter diep. Dit is te diep om een plas met een rijk waterleven te creëren. De aanpassingen doen geen afbreuk aan het zwemgenot.

Bewonersavond 8 november
De gemeente organiseert op woensdag 8 november, voorafgaand aan de behandeling van het onderwerp in de carrousel, een informatieavond in dorpshuis ’t Gement te Aalst aan de Donkerstraat 19. De avond start om 19.30 uur. Tijdens de avond kunnen bewoners ideeën aandragen voor investeringen in het gebied op recreatief en natuurlijk vlak. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan ambtenaren en adviseurs. Zij lichten op die avond ook het verdere proces toe.

Voorbereidende fase gestart
Het Zaltbommelse college is akkoord met de voortzetting van de onderzoeksfase en het beginnen van de voorbereidingsfase. Zij vraagt hiervoor instemming van de gemeenteraad in combinatie met een toekenning van een voorbereidingskrediet à € 30.000. Rijkswaterstaat en de gemeente zelf moeten uiteindelijk een vergunning verlenen. De initiatiefnemende partijen gaan eerst in gesprek met bewoners over ideeën voor het gebied. Daarna buigen het college en de raad zich over de voortzetting van het project.

Intentieovereenkomst
Staatsbosbeheer en de gemeente Zaltbommel hebben samen een intentieovereenkomst ondertekend. Kern hiervan is de gezamenlijke wil om het gebied te verbeteren. De inkomsten komen uit de verontdieping. Het Esmeer, de Maasplas in de volksmond, is gezamenlijk bezit. Staatsbosbeheer heeft al veel ervaring met het verontdiepen van andere plassen in het land. In de overeenkomst staan afspraken en waarborgen om een goede samenwerking te garanderen.
Datum
11 oktober 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 29 januari 2016: Nieuwe Elzen op De Neswaarden zorgen voor meer schaduw
Recreatiegebied De Neswaarden
Recreatiegebied De Neswaarden
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › goed doel
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Wehkamp klein
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden