over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Maasdriel tevreden over interventie recreatieterreinen


Deel deze pagina

De gemeente Maasdriel is zeer tevreden over de behaalde resultaten van de twee grootschalige controles op de campings in Maasdriel. Het interventieteam is erin geslaagd een duidelijk signaal van een gezamenlijk optredende en handhavende overheid af te geven. "Vooral de adequate uitwisseling van informatie tussen de deelnemende overheidsinstanties maakte deze aanpak succesvol", aldus burgemeester G. Prick

Grootschalige controles
Samen met zes overheidsinstanties hield de gemeente Maasdriel een grootschalige bestuurlijke controle op camping Maaszicht in Kerkdriel (27 november 2012) en op camping Heerewaarden (4 juni 2013). Het interventieteam heeft zich gericht op het bestrijden en voorkomen van sociale en fiscale fraude in brede zin: fraude op het terrein van – en in samenhang met – belastingheffing en –toeslagen en uitkeringen van de gemeente, het UWV en de SVB. Tevens is gecontroleerd op onrechtmatige bedrijvigheid en bewoning en illegale bebouwing.

Resultaten
Het interventieteam is erin geslaagd een duidelijk signaal van een gezamenlijk optredende en handhavende overheid af te geven. Ook heeft de gemeente beter zicht gekregen op de oudere mensen op de parken. Waar nodig zijn zij gewezen op de voorzieningen die voor hen beschikbaar zijn. Strikte afspraken zijn gemaakt met de terreinbeheerders over doorgifte van (signalen van) bewoning, bedrijvigheid en zorg. De voorlopige opbrengst van het project in financieel opzicht is € 254.000 (per eind augustus 2013 verwerkte bevindingen). In totaal zijn er tijdens de actiedagen op de campingterreinen 157 locaties bezocht.

Doorpakken
De gemeente gaat door met fysieke (her)controles, waarbij GBA-inschrijvingen die niet blijken te corresponderen met feitelijke bewoning, ook zullen worden doorgegeven aan de SVB in verband met mogelijk onrechtmatige opbouw van rechten. De gemeente Maasdriel maakt werk van handhaving en vaart daarbij een duidelijke koers: iedereen is gelijk, wet- en regelgeving worden nageleefd, er wordt gehandhaafd waar nodig. Dit betekent dat bouwwerken op percelen van beide campings zullen moeten voldoen aan geldende bestemmingsplannen. Ook gaat de gemeente door met het aanpakken van permanente bewoning.

Gebiedsgerichte aanpak Recreatieterreinen
Recreatie en toerisme vormen belangrijke pijlers van de lokale economie. De gemeente Maasdriel wil dat recreatieverblijven voldoen aan alle (brand)veiligheidseisen en weer gebruikt worden voor het oorspronkelijke doel: recreëren. Sinds 2010 richt de gemeente Maasdriel zich op het uitvoeren van controles en het aanpakken van misstanden op de recreatieterreinen in haar gemeente. Voor de aanpak van de brandveiligheid is in 2011 een omvattend traject ingezet. Om ook de overige misstanden gestructureerd en integraal te kunnen aanpakken is in het voorjaar van 2012 een projectvoorstel ingediend bij de Landelijke Stuurgroep Interventieteams (LSI) voor een interventieteamproject ‘Gebiedsgerichte aanpak Recreatieterreinen Maasdriel‘

Interventieteam
Het interventieteam bestaat uit medewerkers van de gemeente Maasdriel, RFC, Sociale Dienst, UWV, Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en Politie.
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
25 oktober 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden