over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Maasdriel tevreden over interventie recreatieterreinen


Deel deze pagina

De gemeente Maasdriel is zeer tevreden over de behaalde resultaten van de twee grootschalige controles op de campings in Maasdriel. Het interventieteam is erin geslaagd een duidelijk signaal van een gezamenlijk optredende en handhavende overheid af te geven. "Vooral de adequate uitwisseling van informatie tussen de deelnemende overheidsinstanties maakte deze aanpak succesvol", aldus burgemeester G. Prick

Grootschalige controles
Samen met zes overheidsinstanties hield de gemeente Maasdriel een grootschalige bestuurlijke controle op camping Maaszicht in Kerkdriel (27 november 2012) en op camping Heerewaarden (4 juni 2013). Het interventieteam heeft zich gericht op het bestrijden en voorkomen van sociale en fiscale fraude in brede zin: fraude op het terrein van – en in samenhang met – belastingheffing en –toeslagen en uitkeringen van de gemeente, het UWV en de SVB. Tevens is gecontroleerd op onrechtmatige bedrijvigheid en bewoning en illegale bebouwing.

Resultaten
Het interventieteam is erin geslaagd een duidelijk signaal van een gezamenlijk optredende en handhavende overheid af te geven. Ook heeft de gemeente beter zicht gekregen op de oudere mensen op de parken. Waar nodig zijn zij gewezen op de voorzieningen die voor hen beschikbaar zijn. Strikte afspraken zijn gemaakt met de terreinbeheerders over doorgifte van (signalen van) bewoning, bedrijvigheid en zorg. De voorlopige opbrengst van het project in financieel opzicht is € 254.000 (per eind augustus 2013 verwerkte bevindingen). In totaal zijn er tijdens de actiedagen op de campingterreinen 157 locaties bezocht.

Doorpakken
De gemeente gaat door met fysieke (her)controles, waarbij GBA-inschrijvingen die niet blijken te corresponderen met feitelijke bewoning, ook zullen worden doorgegeven aan de SVB in verband met mogelijk onrechtmatige opbouw van rechten. De gemeente Maasdriel maakt werk van handhaving en vaart daarbij een duidelijke koers: iedereen is gelijk, wet- en regelgeving worden nageleefd, er wordt gehandhaafd waar nodig. Dit betekent dat bouwwerken op percelen van beide campings zullen moeten voldoen aan geldende bestemmingsplannen. Ook gaat de gemeente door met het aanpakken van permanente bewoning.

Gebiedsgerichte aanpak Recreatieterreinen
Recreatie en toerisme vormen belangrijke pijlers van de lokale economie. De gemeente Maasdriel wil dat recreatieverblijven voldoen aan alle (brand)veiligheidseisen en weer gebruikt worden voor het oorspronkelijke doel: recreëren. Sinds 2010 richt de gemeente Maasdriel zich op het uitvoeren van controles en het aanpakken van misstanden op de recreatieterreinen in haar gemeente. Voor de aanpak van de brandveiligheid is in 2011 een omvattend traject ingezet. Om ook de overige misstanden gestructureerd en integraal te kunnen aanpakken is in het voorjaar van 2012 een projectvoorstel ingediend bij de Landelijke Stuurgroep Interventieteams (LSI) voor een interventieteamproject ‘Gebiedsgerichte aanpak Recreatieterreinen Maasdriel‘

Interventieteam
Het interventieteam bestaat uit medewerkers van de gemeente Maasdriel, RFC, Sociale Dienst, UWV, Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en Politie.
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
25 oktober 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden