over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Maasdriel tevreden over interventie recreatieterreinen


Deel deze pagina

De gemeente Maasdriel is zeer tevreden over de behaalde resultaten van de twee grootschalige controles op de campings in Maasdriel. Het interventieteam is erin geslaagd een duidelijk signaal van een gezamenlijk optredende en handhavende overheid af te geven. "Vooral de adequate uitwisseling van informatie tussen de deelnemende overheidsinstanties maakte deze aanpak succesvol", aldus burgemeester G. Prick

Grootschalige controles
Samen met zes overheidsinstanties hield de gemeente Maasdriel een grootschalige bestuurlijke controle op camping Maaszicht in Kerkdriel (27 november 2012) en op camping Heerewaarden (4 juni 2013). Het interventieteam heeft zich gericht op het bestrijden en voorkomen van sociale en fiscale fraude in brede zin: fraude op het terrein van – en in samenhang met – belastingheffing en –toeslagen en uitkeringen van de gemeente, het UWV en de SVB. Tevens is gecontroleerd op onrechtmatige bedrijvigheid en bewoning en illegale bebouwing.

Resultaten
Het interventieteam is erin geslaagd een duidelijk signaal van een gezamenlijk optredende en handhavende overheid af te geven. Ook heeft de gemeente beter zicht gekregen op de oudere mensen op de parken. Waar nodig zijn zij gewezen op de voorzieningen die voor hen beschikbaar zijn. Strikte afspraken zijn gemaakt met de terreinbeheerders over doorgifte van (signalen van) bewoning, bedrijvigheid en zorg. De voorlopige opbrengst van het project in financieel opzicht is € 254.000 (per eind augustus 2013 verwerkte bevindingen). In totaal zijn er tijdens de actiedagen op de campingterreinen 157 locaties bezocht.

Doorpakken
De gemeente gaat door met fysieke (her)controles, waarbij GBA-inschrijvingen die niet blijken te corresponderen met feitelijke bewoning, ook zullen worden doorgegeven aan de SVB in verband met mogelijk onrechtmatige opbouw van rechten. De gemeente Maasdriel maakt werk van handhaving en vaart daarbij een duidelijke koers: iedereen is gelijk, wet- en regelgeving worden nageleefd, er wordt gehandhaafd waar nodig. Dit betekent dat bouwwerken op percelen van beide campings zullen moeten voldoen aan geldende bestemmingsplannen. Ook gaat de gemeente door met het aanpakken van permanente bewoning.

Gebiedsgerichte aanpak Recreatieterreinen
Recreatie en toerisme vormen belangrijke pijlers van de lokale economie. De gemeente Maasdriel wil dat recreatieverblijven voldoen aan alle (brand)veiligheidseisen en weer gebruikt worden voor het oorspronkelijke doel: recreëren. Sinds 2010 richt de gemeente Maasdriel zich op het uitvoeren van controles en het aanpakken van misstanden op de recreatieterreinen in haar gemeente. Voor de aanpak van de brandveiligheid is in 2011 een omvattend traject ingezet. Om ook de overige misstanden gestructureerd en integraal te kunnen aanpakken is in het voorjaar van 2012 een projectvoorstel ingediend bij de Landelijke Stuurgroep Interventieteams (LSI) voor een interventieteamproject ‘Gebiedsgerichte aanpak Recreatieterreinen Maasdriel‘

Interventieteam
Het interventieteam bestaat uit medewerkers van de gemeente Maasdriel, RFC, Sociale Dienst, UWV, Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en Politie.
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
25 oktober 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden