over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Maasdriel sluit jaarrekening met positief resultaat van 3 miljoen


Deel deze pagina

De jaarrekening sluit met een positief resultaat van € 3,0 mln. Meer inkomsten en sturen op resultaat zorgden voor een positieve jaarrekening van 2016. Bijna alle programma’s hebben bijgedragen aan het positieve eindresultaat.

Wethouder De Vreede over het positieve resultaat: “We blijven alert wat er in de samenleving gebeurt. We halen onze handen niet van het stuur. Het is belangrijk om ook in de toekomst te blijven sturen op resultaat”.

Inkomsten uit leges en gemeentefonds
In de begroting 2016 was het college nog positief, maar behoedzaam. Het economisch tij was grillig. Gedurende het jaar trok de economie toch sneller aan dan verwacht. Meer vergunningen zijn aangevraagd en hierdoor zijn onder andere meer leges ontvangen. Daarnaast heeft de gemeente een hogere uitkering gekregen uit het gemeentefonds. Ook op onderdelen van het gemeentefonds die betrekking hebben op het sociaal domein.

Sturing op resultaat
De organisatie is sterker gaan sturen op de financiën en het behalen van doelen. Het sociaal domein is verder op orde gebracht door het verbeteren van controle en sturing. Hierdoor heeft het college meer inzicht gekregen in de cijfers. Ook de raad wordt hierover elk kwartaal geïnformeerd.

Verkeers- en bestemmingsplannen
Maasdriel heeft in 2016 diverse grote projecten gerealiseerd. Zo heeft de gemeente de werkzaamheden aan de Drielseweg – Beatrixstraat – Oude Rijksweg in Hedel afgerond en is bezig de nieuwe verkeerssituatie te evalueren. Ook zijn in 2016 verschillende bestemmingsplannen vastgesteld waardoor in diverse kernen de woningbouw op gang is gekomen.

Nieuwe gemeentelijke website
De gemeente heeft een nieuwe website gelanceerd. De website is als één van de beste sites uit de benchmark Gedragsanalyse en Benchmark van Burgers op Overheidssites (GBBO) gekomen.

Toerisme en recreatie
In 2016 heeft de gemeente opnieuw geparticipeerd in het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland (RBT Rivierenland) en in het Toeristisch Recreatief Informatiepunt. Bommelerwaard (TRIP Bommelerwaard). In samenwerking met deze organisaties is de nodige reclame en publiciteit gemaakt voor de Bommelerwaard. Tevens is de samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch tot stand gekomen waarbij de producten nu ook bij de VVV in ‘s-Hertogenbosch liggen.

Vastgoedplan
Ook is in 2016 het Maatschappelijk Vastgoedplan vastgesteld. Dit plan beschrijft de taken, rollen en verantwoordelijkheden van diverse accommodaties die in het bezit zijn van de gemeente.

Nieuwe sportvelden
Daarnaast zijn er drie kunstgrasvelden aangelegd en in gebruik genomen.

Meer controles
In 2016 is door het Integraal Projectteam gestart met de controles op leegstaande champignoncellen. De controles zijn gericht op de huisvesting van arbeidsmigranten en hennepkwekerijen.

Ondersteuning via gebiedsteams
Vanaf 2015 werkt de gemeente Maasdriel met gebiedsteams die de eerste hulpvraag van inwoners oppakken en in overleg met hen een passend hulpaanbod doen. In 2016 zijn de aanvragen voor ondersteuning toegenomen. Dat komt doordat inwoners het gebiedsteam steeds beter weten te vinden. Er is geïnvesteerd in de omvang en expertise van het gebiedsteam om wachttijden weg te werken.

Werkzaak Rivierenland
In 2016 is Werkzaak Rivierenland gestart met het uitvoeren van haar werkzaamheden voor de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. Werkzaak Rivierenland richt zich onder meer op de Participatiewet en stelt de werkgeversbenadering centraal om werk te vinden voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking gemeente Maasdriel en Zaltbommel
De gemeente heeft in 2016 op vele fronten en met veel verschillende partners samengewerkt.
In 2016 is de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) officieel opgericht. Deze eenheid voert een aantal backofficetaken van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel uit. Ook heeft de raad in 2016 het besluit genomen om voor begrotingsjaar 2017 deel te nemen aan het regionaal investeringsfonds voor regio Rivierenland
.
Straatgesprekken en wijkschouw
De gemeente Maasdriel staat midden in de samenleving. Het proactief benaderen van de bewoners staat, net als voorgaande jaren, centraal. Het college is actief in gesprek gegaan met de inwoners en ondernemers. In 2016 is gestart met een groot aantal straatgesprekken in het kader van het Programma Krachtige Kernen. De dorpsraden hebben hierin ook een grote rol. Ook is samen met de dorpsraden de pilot uitgevoerd van de burgerschouw voor onderhoud van de openbare ruimte.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden