over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeente Maasdriel sluit jaarrekening met positief resultaat van 3 miljoen


Deel deze pagina

De jaarrekening sluit met een positief resultaat van € 3,0 mln. Meer inkomsten en sturen op resultaat zorgden voor een positieve jaarrekening van 2016. Bijna alle programma’s hebben bijgedragen aan het positieve eindresultaat.

Wethouder De Vreede over het positieve resultaat: “We blijven alert wat er in de samenleving gebeurt. We halen onze handen niet van het stuur. Het is belangrijk om ook in de toekomst te blijven sturen op resultaat”.

Inkomsten uit leges en gemeentefonds
In de begroting 2016 was het college nog positief, maar behoedzaam. Het economisch tij was grillig. Gedurende het jaar trok de economie toch sneller aan dan verwacht. Meer vergunningen zijn aangevraagd en hierdoor zijn onder andere meer leges ontvangen. Daarnaast heeft de gemeente een hogere uitkering gekregen uit het gemeentefonds. Ook op onderdelen van het gemeentefonds die betrekking hebben op het sociaal domein.

Sturing op resultaat
De organisatie is sterker gaan sturen op de financiën en het behalen van doelen. Het sociaal domein is verder op orde gebracht door het verbeteren van controle en sturing. Hierdoor heeft het college meer inzicht gekregen in de cijfers. Ook de raad wordt hierover elk kwartaal geïnformeerd.

Verkeers- en bestemmingsplannen
Maasdriel heeft in 2016 diverse grote projecten gerealiseerd. Zo heeft de gemeente de werkzaamheden aan de Drielseweg – Beatrixstraat – Oude Rijksweg in Hedel afgerond en is bezig de nieuwe verkeerssituatie te evalueren. Ook zijn in 2016 verschillende bestemmingsplannen vastgesteld waardoor in diverse kernen de woningbouw op gang is gekomen.

Nieuwe gemeentelijke website
De gemeente heeft een nieuwe website gelanceerd. De website is als één van de beste sites uit de benchmark Gedragsanalyse en Benchmark van Burgers op Overheidssites (GBBO) gekomen.

Toerisme en recreatie
In 2016 heeft de gemeente opnieuw geparticipeerd in het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland (RBT Rivierenland) en in het Toeristisch Recreatief Informatiepunt. Bommelerwaard (TRIP Bommelerwaard). In samenwerking met deze organisaties is de nodige reclame en publiciteit gemaakt voor de Bommelerwaard. Tevens is de samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch tot stand gekomen waarbij de producten nu ook bij de VVV in ‘s-Hertogenbosch liggen.

Vastgoedplan
Ook is in 2016 het Maatschappelijk Vastgoedplan vastgesteld. Dit plan beschrijft de taken, rollen en verantwoordelijkheden van diverse accommodaties die in het bezit zijn van de gemeente.

Nieuwe sportvelden
Daarnaast zijn er drie kunstgrasvelden aangelegd en in gebruik genomen.

Meer controles
In 2016 is door het Integraal Projectteam gestart met de controles op leegstaande champignoncellen. De controles zijn gericht op de huisvesting van arbeidsmigranten en hennepkwekerijen.

Ondersteuning via gebiedsteams
Vanaf 2015 werkt de gemeente Maasdriel met gebiedsteams die de eerste hulpvraag van inwoners oppakken en in overleg met hen een passend hulpaanbod doen. In 2016 zijn de aanvragen voor ondersteuning toegenomen. Dat komt doordat inwoners het gebiedsteam steeds beter weten te vinden. Er is geïnvesteerd in de omvang en expertise van het gebiedsteam om wachttijden weg te werken.

Werkzaak Rivierenland
In 2016 is Werkzaak Rivierenland gestart met het uitvoeren van haar werkzaamheden voor de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. Werkzaak Rivierenland richt zich onder meer op de Participatiewet en stelt de werkgeversbenadering centraal om werk te vinden voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking gemeente Maasdriel en Zaltbommel
De gemeente heeft in 2016 op vele fronten en met veel verschillende partners samengewerkt.
In 2016 is de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) officieel opgericht. Deze eenheid voert een aantal backofficetaken van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel uit. Ook heeft de raad in 2016 het besluit genomen om voor begrotingsjaar 2017 deel te nemen aan het regionaal investeringsfonds voor regio Rivierenland
.
Straatgesprekken en wijkschouw
De gemeente Maasdriel staat midden in de samenleving. Het proactief benaderen van de bewoners staat, net als voorgaande jaren, centraal. Het college is actief in gesprek gegaan met de inwoners en ondernemers. In 2016 is gestart met een groot aantal straatgesprekken in het kader van het Programma Krachtige Kernen. De dorpsraden hebben hierin ook een grote rol. Ook is samen met de dorpsraden de pilot uitgevoerd van de burgerschouw voor onderhoud van de openbare ruimte.
Datum
2 juni 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden