over ons | adverteren | sitemap | contact

Gelderland investeert in elektrisch rijden met 1500 openbare oplaadpunten


"elektrisch rijden is schoon en duurzaam"


Deel deze pagina

elektrisch oplaadpunt (foto: gem. Maasdriel)
Er komt een netwerk van 1500 openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. De provincie Gelderland heeft een concessie verleend aan technisch dienstverlener Cofely Nederland om een netwerk te realiseren en te exploiteren in 62 Gelderse gemeenten.

De eerste oplaadpalen worden in de zomer geplaatst. Het gaat om het opladen van elektrische auto’s van particulieren of bedrijven die geen mogelijkheid hebben een oplaadpaal op eigen terrein te plaatsen.

Primeur
Gelderland is de eerste provincie die een grootschalig netwerk van openbare laadpunten realiseert. Dit levert een tijdwinst op van anderhalf jaar ten opzichte van het organiseren door gemeenten afzonderlijk.

Stimulans elektrisch rijden
De provincie Gelderland heeft voor deze aanpak gekozen om elektrisch rijden te stimuleren. Dat lukt beter als er voldoende laadpunten beschikbaar zijn; zonder laadpunten geen elektrisch vervoer.

Publiek private samenwerking
Gekozen is voor een samenwerking met het bedrijf Cofely Nederland. De markt zorgt samen met de overheid voor de voorfinanciering, waarmee de onrendabele top niet langer een belemmering vormt.

Financiele ondersteuning exploitatie
De kosten voor het exploiteren van openbare laadpalen zijn de afgelopen tijd flink gedaald. Toch is er nog geen sprake van een dekkende businesscase. Daarom geven verschillende overheden in Gelderland een financiële ondersteuning om de laadprijs te verlagen en aantrekkelijk te houden voor consumenten. Hiermee wordt het tekort aan openbare oplaadplekken in deze regio opgelost.

Schoon en duurzaam
Het elektrisch rijden is stil en schoon waardoor het de luchtkwaliteit in het stedelijk gebied verbetert en daarmee de gezondheid. Omdat de geleverde stroom groen is draagt elektrisch rijden bij aan vermindering van CO2 uitstoot. Daarmee dragen ze bij aan de doelstelling van de provincie en gemeenten voor een gezonde leefomgeving.

Opmars
Het elektrisch rijden is bezig met een succesvolle opmars. Begin 2014 is het aantal hybride en volledig elektrische auto’s in Nederland toegenomen tot meer dan 30.000. In Gelderland rijden meer dan 7.000 e-auto’s rond, meer dan het landelijk gemiddelde.

Door de nog relatief korte actieradius passen elektrische voertuigen met name in een stedelijke omgeving waar relatief veel korte ritten plaatsvinden.

Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden