over ons | adverteren | sitemap | contact

Gelderland investeert in elektrisch rijden met 1500 openbare oplaadpunten


"elektrisch rijden is schoon en duurzaam"


Deel deze pagina

elektrisch oplaadpunt (foto: gem. Maasdriel)
Er komt een netwerk van 1500 openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. De provincie Gelderland heeft een concessie verleend aan technisch dienstverlener Cofely Nederland om een netwerk te realiseren en te exploiteren in 62 Gelderse gemeenten.

De eerste oplaadpalen worden in de zomer geplaatst. Het gaat om het opladen van elektrische auto’s van particulieren of bedrijven die geen mogelijkheid hebben een oplaadpaal op eigen terrein te plaatsen.

Primeur
Gelderland is de eerste provincie die een grootschalig netwerk van openbare laadpunten realiseert. Dit levert een tijdwinst op van anderhalf jaar ten opzichte van het organiseren door gemeenten afzonderlijk.

Stimulans elektrisch rijden
De provincie Gelderland heeft voor deze aanpak gekozen om elektrisch rijden te stimuleren. Dat lukt beter als er voldoende laadpunten beschikbaar zijn; zonder laadpunten geen elektrisch vervoer.

Publiek private samenwerking
Gekozen is voor een samenwerking met het bedrijf Cofely Nederland. De markt zorgt samen met de overheid voor de voorfinanciering, waarmee de onrendabele top niet langer een belemmering vormt.

Financiele ondersteuning exploitatie
De kosten voor het exploiteren van openbare laadpalen zijn de afgelopen tijd flink gedaald. Toch is er nog geen sprake van een dekkende businesscase. Daarom geven verschillende overheden in Gelderland een financiële ondersteuning om de laadprijs te verlagen en aantrekkelijk te houden voor consumenten. Hiermee wordt het tekort aan openbare oplaadplekken in deze regio opgelost.

Schoon en duurzaam
Het elektrisch rijden is stil en schoon waardoor het de luchtkwaliteit in het stedelijk gebied verbetert en daarmee de gezondheid. Omdat de geleverde stroom groen is draagt elektrisch rijden bij aan vermindering van CO2 uitstoot. Daarmee dragen ze bij aan de doelstelling van de provincie en gemeenten voor een gezonde leefomgeving.

Opmars
Het elektrisch rijden is bezig met een succesvolle opmars. Begin 2014 is het aantal hybride en volledig elektrische auto’s in Nederland toegenomen tot meer dan 30.000. In Gelderland rijden meer dan 7.000 e-auto’s rond, meer dan het landelijk gemiddelde.

Door de nog relatief korte actieradius passen elektrische voertuigen met name in een stedelijke omgeving waar relatief veel korte ritten plaatsvinden.

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden