over ons | adverteren | sitemap | contact

Geen verhoging rioolheffing in Zaltbommel


Deel deze pagina

De geplande stijging van de rioolheffing met 9 euro is niet nodig en gaat daarom niet door, er zijn geen extra bezuinigingsmaatregelen nodig en de komende jaren kan de gemeente de geplande ambities verwezenlijken. Dit blijkt uit de Programmabegroting 2015 van de gemeente Zaltbommel. De Zaltbommelse politiek bespreekt de begroting in november.

Lokale lasten stijgen met inflatiecorrectie
Voor 2015 stond een verhoging van de rioolheffing gepland van 9 euro. Deze kan komen te vervallen, maar dan moet wel de OZB worden verhoogd met 0,7% (bovenop de stijging van 1,5% als gevolg van de inflatie). Voor inwoners met een woning van 250.000 euro betekent dit een verhoging van 1,75 euro per maand in plaats van 9 euro. Per saldo is dit voor de inwoners voordeliger.

Sluitende begroting in 2015
De begroting laat voor het jaar 2015 een sluitend resultaat zien. De jaren erna is het resultaat ongeveer € 250.000 positief. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door meevallende opbrengsten die de gemeente krijgt van het Rijk uit het gemeentefonds. Er zijn volgend jaar geen extra bezuinigingsmaatregelen nodig.

Transities
De transities lopen in de gemeente Zaltbommel in de pas. Jaarlijks is hier circa 11 miljoen euro voor begroot. De gemeente ontvangt een zelfde bedrag van het Rijk. Eenmalig wordt wel 1 miljoen euro uitgetrokken voor een geleidelijke invoering.

Nieuw en aangepast beleid
Begin van de zomer heeft de gemeenteraad de voorjaarsnota vastgesteld. Hierin zijn enkele wijzigingen doorgevoerd die financiële gevolgen hebben voor de begroting. Zo is onder andere opgenomen dat de gemeente Zaltbommel blijft deelnemen aan het Veiligheidshuis. Dit betekent dat ook in de komende jaren complexe vraagstukken rondom ernstige overlast en criminaliteit met voorrang worden opgepakt. Ook is extra geld gereserveerd voor onderzoek en monitoring. Het bedrag hiervoor is verhoogd naar 25.000 euro. Ook stelt het college van burgemeester en wethouders voor eenmalig geld te reserveren voor de 70 jarige herdenking van de bevrijding.

Politiek bespreekt begroting
6 november staat de programmabegroting op de agenda van gemeenteraad.

 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden