over ons | adverteren | sitemap | contact

GameDesign nieuw vak op Altena College:


Deel deze pagina

REGIO - Met ingang van komend schooljaar wordt op het Altena College het nieuwe vak GameDesign aangeboden, voor alle 3e- en 4e jaars leerlingen van de scholengemeenschap voor vmbo-t, havo en vwo. De leerlingen leren daarbij programmeren door spellen te ontwerpen.

Ga je 23 januari naar de Open Dag van het Altena College?
Grote kans dat je bij het vak Informatica een spel speelt dat ontworpen is door Twan Hogervorst, leerling uit havo 5. “Ik heb op het Altena College leren programmeren”, vertelt hij enthousiast. Wie dat ook wil leren, kan met ingang van komend schooljaar kiezen voor het nieuwe vak ‘GameDesign’.

Programmeren is belangrijk in de toekomst
“We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het aanbieden van programmeerlessen”, vertelt docent Informatica David van Vugt. “Het is een belangrijke skill waaraan je bij opleidingen én het vinden van een baan echt iets hebt. Zeker omdat wij een programmeertaal aanbieden die wordt gebruikt in het bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn veelbelovend: op opleidingen zijn ze verbaasd over wat onze leerlingen al kunnen.”

Leuk en motiverend
David: Het is leuk en motiverend en ze zien meteen resultaat.” Twan weet dat als geen ander. “Toen ons eerste spel klaar was, hebben we het laten testen door een aantal leerlingen. Er kwamen ook docenten kijken, het was érg leuk om die te zien gamen.”

Leren programmeren
Twan heeft voor de Open Dag op 23 januari een game gebouwd waarmee kinderen van groep 7 en 8 kennis kunnen maken met programmeren, en is er op de Open Dag zelf ook bij om aankomend brugklassers alles te vertellen over zijn favoriete vak. “Ik was zelf op de basisschool al veel met computers bezig”, vertelt hij. “Toen ik in het tweede jaar op het Altena College Informatica had gehad, wist ik zeker dat ik verder wilde met programmeren. Ik heb toen in de zomervakantie thuis de programmeertaal uit mijn hoofd geleerd. Inmiddels ben ik eigenlijk te oud voor de programmeerlessen hier op school, maar ik kom vrijwillig nog vaak langs.”

De Open Dag op het Altena College is op woensdag 23 januari van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie staat op www.altenacollege.nl.
Datum
17 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden