over ons | adverteren | sitemap | contact

GameDesign nieuw vak op Altena College:


Deel deze pagina

REGIO - Met ingang van komend schooljaar wordt op het Altena College het nieuwe vak GameDesign aangeboden, voor alle 3e- en 4e jaars leerlingen van de scholengemeenschap voor vmbo-t, havo en vwo. De leerlingen leren daarbij programmeren door spellen te ontwerpen.

Ga je 23 januari naar de Open Dag van het Altena College?
Grote kans dat je bij het vak Informatica een spel speelt dat ontworpen is door Twan Hogervorst, leerling uit havo 5. “Ik heb op het Altena College leren programmeren”, vertelt hij enthousiast. Wie dat ook wil leren, kan met ingang van komend schooljaar kiezen voor het nieuwe vak ‘GameDesign’.

Programmeren is belangrijk in de toekomst
“We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het aanbieden van programmeerlessen”, vertelt docent Informatica David van Vugt. “Het is een belangrijke skill waaraan je bij opleidingen én het vinden van een baan echt iets hebt. Zeker omdat wij een programmeertaal aanbieden die wordt gebruikt in het bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn veelbelovend: op opleidingen zijn ze verbaasd over wat onze leerlingen al kunnen.”

Leuk en motiverend
David: Het is leuk en motiverend en ze zien meteen resultaat.” Twan weet dat als geen ander. “Toen ons eerste spel klaar was, hebben we het laten testen door een aantal leerlingen. Er kwamen ook docenten kijken, het was érg leuk om die te zien gamen.”

Leren programmeren
Twan heeft voor de Open Dag op 23 januari een game gebouwd waarmee kinderen van groep 7 en 8 kennis kunnen maken met programmeren, en is er op de Open Dag zelf ook bij om aankomend brugklassers alles te vertellen over zijn favoriete vak. “Ik was zelf op de basisschool al veel met computers bezig”, vertelt hij. “Toen ik in het tweede jaar op het Altena College Informatica had gehad, wist ik zeker dat ik verder wilde met programmeren. Ik heb toen in de zomervakantie thuis de programmeertaal uit mijn hoofd geleerd. Inmiddels ben ik eigenlijk te oud voor de programmeerlessen hier op school, maar ik kom vrijwillig nog vaak langs.”

De Open Dag op het Altena College is op woensdag 23 januari van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie staat op www.altenacollege.nl.
Datum
17 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden