over ons | adverteren | sitemap | contact

GameDesign nieuw vak op Altena College:


Deel deze pagina

REGIO - Met ingang van komend schooljaar wordt op het Altena College het nieuwe vak GameDesign aangeboden, voor alle 3e- en 4e jaars leerlingen van de scholengemeenschap voor vmbo-t, havo en vwo. De leerlingen leren daarbij programmeren door spellen te ontwerpen.

Ga je 23 januari naar de Open Dag van het Altena College?
Grote kans dat je bij het vak Informatica een spel speelt dat ontworpen is door Twan Hogervorst, leerling uit havo 5. “Ik heb op het Altena College leren programmeren”, vertelt hij enthousiast. Wie dat ook wil leren, kan met ingang van komend schooljaar kiezen voor het nieuwe vak ‘GameDesign’.

Programmeren is belangrijk in de toekomst
“We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het aanbieden van programmeerlessen”, vertelt docent Informatica David van Vugt. “Het is een belangrijke skill waaraan je bij opleidingen én het vinden van een baan echt iets hebt. Zeker omdat wij een programmeertaal aanbieden die wordt gebruikt in het bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn veelbelovend: op opleidingen zijn ze verbaasd over wat onze leerlingen al kunnen.”

Leuk en motiverend
David: Het is leuk en motiverend en ze zien meteen resultaat.” Twan weet dat als geen ander. “Toen ons eerste spel klaar was, hebben we het laten testen door een aantal leerlingen. Er kwamen ook docenten kijken, het was érg leuk om die te zien gamen.”

Leren programmeren
Twan heeft voor de Open Dag op 23 januari een game gebouwd waarmee kinderen van groep 7 en 8 kennis kunnen maken met programmeren, en is er op de Open Dag zelf ook bij om aankomend brugklassers alles te vertellen over zijn favoriete vak. “Ik was zelf op de basisschool al veel met computers bezig”, vertelt hij. “Toen ik in het tweede jaar op het Altena College Informatica had gehad, wist ik zeker dat ik verder wilde met programmeren. Ik heb toen in de zomervakantie thuis de programmeertaal uit mijn hoofd geleerd. Inmiddels ben ik eigenlijk te oud voor de programmeerlessen hier op school, maar ik kom vrijwillig nog vaak langs.”

De Open Dag op het Altena College is op woensdag 23 januari van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie staat op www.altenacollege.nl.
Datum
17 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden