over ons | adverteren | sitemap | contact

Funkey hockey bij MHC Bommelerwaard


Kinderen van 4 en 5 jaar lekker in beweging!


Deel deze pagina

MHC Bommelerwaard
Mixed Hockeyclub Bommelerwaard biedt vanaf dit seizoen Funkey hockey op de vereniging aan. Om kinderen al zo vroeg mogelijk met sport en spel in aanraking te laten komen (en mogelijk overgewicht te voorkomen) heeft de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) iets bedacht: Funkey Hockey voor kinderen van vier of vijf jaar (bij MHC Bommelerwaard kunnen kinderen van zes jaar instromen bij de F-jes).

Daarnaast heeft de Nederlandse Hockey Bond als missie dat, tijdens de Olympische Spelen in 2016, ieder kind in Nederland kennis heeft kunnen maken met hockey. De lessen en oefeningen zijn afgesteld op de natuurlijke lichaamsbewegingen van kinderen in deze leeftijdscategorie. We gaan niet meteen met sticks het veld op, maar laten de kinderen wennen aan sporten en balgevoel middels spelletjes en leuke, uitdagende oefeningen. We hebben mooi en kleurrijk materiaal van de bond gekregen en een map met enorm veel leuke oefeningen, van tikkertje tot slalom en balspellen en knotshockeygekte! Op de hockeyclub wordt Funkey gecoördineerd door Suzanne Zandvoort en Nelleke Spronk.

Om het laagdrempelig te houden, betalen ouders geen hoge kosten voor deelname aan Funkey. Voor een deelname aan een blok (8 tot 10 lessen) betaalt men €30 en hoeft er geen inschrijfgeld betaald te worden. Ouders hoeven geen dure kleding of materiaal aan te schaffen, sportieve kleding en schoenen zijn al voldoende om mee te kunnen doen. Op woensdag 20 maart beginnen we met blok 3 welke bestaat uit 10 lessen op het miniveld van de hockeyclub aan de Hogeweg. Kinderen kunnen per blok ingeschreven worden (inschrijfformulier vragen aan Nelleke of Suzanne of via Funkey@mhc-bommelerwaard.nl). Als je stopt moet je wel op tijd, voor het nieuwe blok begint opzeggen bij de ledenadministratie, ga je door dan hoef je niets te doen en kom je lekker weer Funkeyen in het nieuwe blok!

De lessen worden naast de twee coördinatoren, Suzanne en Nelleke, begeleid door een zestal vrijwilligers vanuit de club of als maatschappelijke stage. Deze meiden en jongen begeleiden met zijn tweeën een groep van maximaal 8 kinderen tijdens de oefeningen. Op deze manier krijgen de kinderen alle aandacht en kunnen ze samen met hun groepje de oefeningen doen.

Voor het komende blok hebben wij nog plaats voor een aantal sportieve kids die houden van (bal)spelletjes, rennen en plezier maken met elkaar en daarbij wel eens een beetje aan hockey willen snuffelen. En dat allemaal lekker buiten! Wees er dan snel bij, kom kijken en schrijf je in. Fun in bewegen is de Key: Funkey! Hou onze pagina op de site van www.mhc-bommelerwaard.nl in de gaten. Hier zullen ook nieuwe initiatieven en festiviteiten worden aangekondigd. In het nieuwe seizoen, dat begint in september, zal er weer een nieuw blok starten! Als er nog vragen zijn dan kun je mailen naar funkey@mhc- bommelerwaard.nl

Op scholen in de gemeentes Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen wordt er de komende twee jaar Funkey School gratis aangeboden door MHC Bommelerwaard. De hockeyclub kan dit gratis aanbieden door toekenning van de Sport Impuls subsidie vanuit VWS. Er wordt bij Funkey School nauw samengewerkt met de gemeente Zaltbommel en de combinatiefunctionarissen Patricia de Geus en Donald van den Oever. De lessen worden gegeven door ervaren Funkey docenten geselecteerd door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Voor de kinderen die deze lessen op school al gehad hebben en enthousiast zijn, schrijf je in voor Funkey op de vereniging, vol = vol!
Bron:
MHC Bommelerwaard
Datum
16 maart 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden