over ons | adverteren | sitemap | contact

Funkey hockey bij MHC Bommelerwaard


Kinderen van 4 en 5 jaar lekker in beweging!


Deel deze pagina

MHC Bommelerwaard
Mixed Hockeyclub Bommelerwaard biedt vanaf dit seizoen Funkey hockey op de vereniging aan. Om kinderen al zo vroeg mogelijk met sport en spel in aanraking te laten komen (en mogelijk overgewicht te voorkomen) heeft de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) iets bedacht: Funkey Hockey voor kinderen van vier of vijf jaar (bij MHC Bommelerwaard kunnen kinderen van zes jaar instromen bij de F-jes).

Daarnaast heeft de Nederlandse Hockey Bond als missie dat, tijdens de Olympische Spelen in 2016, ieder kind in Nederland kennis heeft kunnen maken met hockey. De lessen en oefeningen zijn afgesteld op de natuurlijke lichaamsbewegingen van kinderen in deze leeftijdscategorie. We gaan niet meteen met sticks het veld op, maar laten de kinderen wennen aan sporten en balgevoel middels spelletjes en leuke, uitdagende oefeningen. We hebben mooi en kleurrijk materiaal van de bond gekregen en een map met enorm veel leuke oefeningen, van tikkertje tot slalom en balspellen en knotshockeygekte! Op de hockeyclub wordt Funkey gecoördineerd door Suzanne Zandvoort en Nelleke Spronk.

Om het laagdrempelig te houden, betalen ouders geen hoge kosten voor deelname aan Funkey. Voor een deelname aan een blok (8 tot 10 lessen) betaalt men €30 en hoeft er geen inschrijfgeld betaald te worden. Ouders hoeven geen dure kleding of materiaal aan te schaffen, sportieve kleding en schoenen zijn al voldoende om mee te kunnen doen. Op woensdag 20 maart beginnen we met blok 3 welke bestaat uit 10 lessen op het miniveld van de hockeyclub aan de Hogeweg. Kinderen kunnen per blok ingeschreven worden (inschrijfformulier vragen aan Nelleke of Suzanne of via Funkey@mhc-bommelerwaard.nl). Als je stopt moet je wel op tijd, voor het nieuwe blok begint opzeggen bij de ledenadministratie, ga je door dan hoef je niets te doen en kom je lekker weer Funkeyen in het nieuwe blok!

De lessen worden naast de twee coördinatoren, Suzanne en Nelleke, begeleid door een zestal vrijwilligers vanuit de club of als maatschappelijke stage. Deze meiden en jongen begeleiden met zijn tweeën een groep van maximaal 8 kinderen tijdens de oefeningen. Op deze manier krijgen de kinderen alle aandacht en kunnen ze samen met hun groepje de oefeningen doen.

Voor het komende blok hebben wij nog plaats voor een aantal sportieve kids die houden van (bal)spelletjes, rennen en plezier maken met elkaar en daarbij wel eens een beetje aan hockey willen snuffelen. En dat allemaal lekker buiten! Wees er dan snel bij, kom kijken en schrijf je in. Fun in bewegen is de Key: Funkey! Hou onze pagina op de site van www.mhc-bommelerwaard.nl in de gaten. Hier zullen ook nieuwe initiatieven en festiviteiten worden aangekondigd. In het nieuwe seizoen, dat begint in september, zal er weer een nieuw blok starten! Als er nog vragen zijn dan kun je mailen naar funkey@mhc- bommelerwaard.nl

Op scholen in de gemeentes Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen wordt er de komende twee jaar Funkey School gratis aangeboden door MHC Bommelerwaard. De hockeyclub kan dit gratis aanbieden door toekenning van de Sport Impuls subsidie vanuit VWS. Er wordt bij Funkey School nauw samengewerkt met de gemeente Zaltbommel en de combinatiefunctionarissen Patricia de Geus en Donald van den Oever. De lessen worden gegeven door ervaren Funkey docenten geselecteerd door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Voor de kinderen die deze lessen op school al gehad hebben en enthousiast zijn, schrijf je in voor Funkey op de vereniging, vol = vol!
Bron:
MHC Bommelerwaard
Datum
16 maart 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden