over ons | adverteren | sitemap | contact

Fietslichtactie in Kerkdriel


Deel deze pagina

Op woensdag 28 januari is er tussen 14.30 en 16.30 uur een heuse ‘pitstraat’ voor fietsers in Kerkdriel, in het kader van de fietsverlichtingscampagne “Ik wil je zien” van de gemeente Maasdriel. Het doel van deze campagne is om fietsers bewust te maken van goede verlichting. Geen licht? Dan beland je in de pitstraat en wordt er ter plekke een fietslicht gemonteerd.

De pitstraat is te vinden bij bushalte ‘de Ronde Morgen’ ter hoogte van Bulkseweg 1 in Kerkdriel. De gemeente Maasdriel werkt in deze campagne samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

Fietsers worden opgevangen in de pitstraat compleet met beachflags en een pitstraatteam. Fietsers die de juiste verlichting voeren ontvangen een leuke attentie als beloning. Fietsers zonder goede verlichting worden aangesproken, waarna er eenmalig een gratis setje fietsverlichting op hun fiets wordt gemonteerd. Tussen 15.00 en 15.30 uur is wethouder Jan-Hein de Vreede aanwezig om deze actie persoonlijk te ondersteunen.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de fietsende jongeren zonder licht rijdt. “Met deze actie willen we laten zien hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer”, aldus wethouder De Vreede. “10% van alle fietskilometers worden in het donker afgelegd, toch vindt 20% van de fietsongevallen in het donker plaats. Vooral jongeren zijn daarbij slachtoffer. Het is dus belangrijk om juist deze groep duidelijk te maken hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.”
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden