over ons | adverteren | sitemap | contact

Fietslichtactie in Kerkdriel


Deel deze pagina

Op woensdag 28 januari is er tussen 14.30 en 16.30 uur een heuse ‘pitstraat’ voor fietsers in Kerkdriel, in het kader van de fietsverlichtingscampagne “Ik wil je zien” van de gemeente Maasdriel. Het doel van deze campagne is om fietsers bewust te maken van goede verlichting. Geen licht? Dan beland je in de pitstraat en wordt er ter plekke een fietslicht gemonteerd.

De pitstraat is te vinden bij bushalte ‘de Ronde Morgen’ ter hoogte van Bulkseweg 1 in Kerkdriel. De gemeente Maasdriel werkt in deze campagne samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

Fietsers worden opgevangen in de pitstraat compleet met beachflags en een pitstraatteam. Fietsers die de juiste verlichting voeren ontvangen een leuke attentie als beloning. Fietsers zonder goede verlichting worden aangesproken, waarna er eenmalig een gratis setje fietsverlichting op hun fiets wordt gemonteerd. Tussen 15.00 en 15.30 uur is wethouder Jan-Hein de Vreede aanwezig om deze actie persoonlijk te ondersteunen.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de fietsende jongeren zonder licht rijdt. “Met deze actie willen we laten zien hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer”, aldus wethouder De Vreede. “10% van alle fietskilometers worden in het donker afgelegd, toch vindt 20% van de fietsongevallen in het donker plaats. Vooral jongeren zijn daarbij slachtoffer. Het is dus belangrijk om juist deze groep duidelijk te maken hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.”
Datum
19 januari 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden