over ons | adverteren | sitemap | contact

Feestelijke start bouw van de Varikse3hoek in Heerewaarden


Deel deze pagina

Op woensdag 2 maart j.l. hebben wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Varikse3hoek in Heerewaarden. Bewoners, de klankbordgroep en samenwerkingspartners waren hierbij aanwezig. Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt, directeur van Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en wethouder Gerard van den Anker hebben kort gesproken over het herstructureringsproject, de samenwerking en deze bijzondere mijlpaal voor Heerewaarden.

Een feestelijke middag waarbij de Ganzenfanfare uit het dorp de sleutel overhandigt aan wethouder Van den Anker en Raphaël. “We gaan vandaag een huis bouwen”, vertelt Raphaël trots. Hij mag de kraan starten, waarna de boorpaal voor zijn toekomstige woning de grond in gaat. Een belangrijk moment waar de bewoners van de Varikse3hoek lang op hebben gewacht. De entree van Heerewaarden krijgt straks 38 energiezuinige woningen. Vandaag is de bouw van de eerste 12 woningen in fase 1 officieel gestart.

Steun provincie Gelderland
Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Maasdriel, Stedenbouwkundig bureau Urban Jazz, Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en Woonstichting De Kernen, is de voorbereiding en vergunningsprocedure versneld verlopen. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit herstructureringsproject. Zij hebben een subsidie gegeven van 500.000 euro.

Planning
“We bouwen snel, over 3,5 maand worden de eerste woningen opgeleverd”, vertelt Ted van der Netten van Stigt. Nog voor de zomer woont ook de kleine Raphaël met zijn familie in een prachtige nieuwe huurwoningen aan de Variksestraat.

-----------------------------------------------------------------------------
Foto 1: De Ganzenfanfare uit Heerewaarden overhandigt wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg de sleutel van de kraan.
Foto 2: Raphaël geeft het officiële startsein van de bouw Varikse3hoek in Heerewaarden en start de kraan waarna de boorpaal de grond in gaat.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden