over ons | adverteren | sitemap | contact

Feestelijke start bouw van de Varikse3hoek in Heerewaarden


Deel deze pagina

Op woensdag 2 maart j.l. hebben wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Varikse3hoek in Heerewaarden. Bewoners, de klankbordgroep en samenwerkingspartners waren hierbij aanwezig. Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt, directeur van Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en wethouder Gerard van den Anker hebben kort gesproken over het herstructureringsproject, de samenwerking en deze bijzondere mijlpaal voor Heerewaarden.

Een feestelijke middag waarbij de Ganzenfanfare uit het dorp de sleutel overhandigt aan wethouder Van den Anker en Raphaël. “We gaan vandaag een huis bouwen”, vertelt Raphaël trots. Hij mag de kraan starten, waarna de boorpaal voor zijn toekomstige woning de grond in gaat. Een belangrijk moment waar de bewoners van de Varikse3hoek lang op hebben gewacht. De entree van Heerewaarden krijgt straks 38 energiezuinige woningen. Vandaag is de bouw van de eerste 12 woningen in fase 1 officieel gestart.

Steun provincie Gelderland
Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Maasdriel, Stedenbouwkundig bureau Urban Jazz, Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en Woonstichting De Kernen, is de voorbereiding en vergunningsprocedure versneld verlopen. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit herstructureringsproject. Zij hebben een subsidie gegeven van 500.000 euro.

Planning
“We bouwen snel, over 3,5 maand worden de eerste woningen opgeleverd”, vertelt Ted van der Netten van Stigt. Nog voor de zomer woont ook de kleine Raphaël met zijn familie in een prachtige nieuwe huurwoningen aan de Variksestraat.

-----------------------------------------------------------------------------
Foto 1: De Ganzenfanfare uit Heerewaarden overhandigt wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg de sleutel van de kraan.
Foto 2: Raphaël geeft het officiële startsein van de bouw Varikse3hoek in Heerewaarden en start de kraan waarna de boorpaal de grond in gaat.
Datum
3 maart 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden