over ons | adverteren | sitemap | contact

Feestelijke opening Waterplein Waluwe


Deel deze pagina

Op vrijdag 25 oktober opent de gemeente Zaltbommel het Waterplein in De Waluwe op feestelijke wijze. De aftrap is om 14.45 uur. Een deel van het college van B&W en aannemers Tankens, Van der Plas en Somers Civiele Techniek die het Waterplein aanlegden gaan een potje voetballen tegen leerlingen van het Cambium en Gomarus. Zo dragen de wethouders en aannemers het plein letterlijk over aan de jeugd. Het wordt een middag vol activiteiten!

Freerunnen en pannaclinic

Tijdens de opening is er van alles te beleven op het Waterplein. Zo geeft Gym- en Turnvereniging Ammerzoden (GTV Ammerzoden) een freerun-clinic en komt Nasser El Jackson een Pannaclinic verzorgen. Nasser is een echte allround straatvoetballer. Hij is de huidige wereldkampioen groundmoves en beheerst zowel het freestyle voetbal als het pannavoetbal.

VR-experience: kijken onder de grond
Daarnaast kunnen aanwezigen ook deelnemen aan een Virual Reality-experience (VR experience). Zij krijgen dan een VR-bril op en kijken hiermee onder de grond bij het Waterplein. In de VR-experience wordt uitgelegd hoe het Waterplein werkt en hoeveel water het plein daadwerkelijk kan opvangen.

Eens in de 50 jaar vol
Het waterplein is bedoeld om regenwater uit de wijk De Waluwe op te vangen. Het is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt in eerste instantie alle overtollige regen op. Daarna vult pas het waterplein zich met water. De verwachting is dat er slechts eens in de 10 jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan en dat het waterplein hooguit eens in de 50 jaar vol met water staat.
Datum
9 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden