over ons | adverteren | sitemap | contact

Feestelijke opening Waterplein Waluwe


Deel deze pagina

Op vrijdag 25 oktober opent de gemeente Zaltbommel het Waterplein in De Waluwe op feestelijke wijze. De aftrap is om 14.45 uur. Een deel van het college van B&W en aannemers Tankens, Van der Plas en Somers Civiele Techniek die het Waterplein aanlegden gaan een potje voetballen tegen leerlingen van het Cambium en Gomarus. Zo dragen de wethouders en aannemers het plein letterlijk over aan de jeugd. Het wordt een middag vol activiteiten!

Freerunnen en pannaclinic

Tijdens de opening is er van alles te beleven op het Waterplein. Zo geeft Gym- en Turnvereniging Ammerzoden (GTV Ammerzoden) een freerun-clinic en komt Nasser El Jackson een Pannaclinic verzorgen. Nasser is een echte allround straatvoetballer. Hij is de huidige wereldkampioen groundmoves en beheerst zowel het freestyle voetbal als het pannavoetbal.

VR-experience: kijken onder de grond
Daarnaast kunnen aanwezigen ook deelnemen aan een Virual Reality-experience (VR experience). Zij krijgen dan een VR-bril op en kijken hiermee onder de grond bij het Waterplein. In de VR-experience wordt uitgelegd hoe het Waterplein werkt en hoeveel water het plein daadwerkelijk kan opvangen.

Eens in de 50 jaar vol
Het waterplein is bedoeld om regenwater uit de wijk De Waluwe op te vangen. Het is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt in eerste instantie alle overtollige regen op. Daarna vult pas het waterplein zich met water. De verwachting is dat er slechts eens in de 10 jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan en dat het waterplein hooguit eens in de 50 jaar vol met water staat.
Datum
9 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden