over ons | adverteren | sitemap | contact

Feestelijke opening jongerenontmoetingsplekken Zaltbommel


Deel deze pagina

Woensdag 18 november zal wethouder Van Balken officieel de jongeren-ontmoetingsplekken (JOP) aan de Gisbert Schairtweg en achter American Roadhouse openen. Beide JOPs worden al sinds de zomer gebruikt. De opening vindt plaats bij de JOP achter American Roadhouse, waar de jongerenwerkers een feestelijke middag voor de jeugd organiseren.

Wethouder Ton van Balken: “Geweldig dat we deze beide JOP’s hebben kunnen realiseren. Het is goed om te zien dat veel jongeren er gebruik van maken. Dat ze elkaar hier ontmoeten en op een positieve manier met sport bezig zijn. Dankzij onze jongerenwerkers weten we wat er bij de jeugd leeft en hoe we positief gedrag van de jeugd kunnen belonen.”

Feestelijke opening
Wethouder Van Balken opent de JOPs officieel. Daarna doen kinderen uit de buurt een voetbaltoernooi, georganiseerd en begeleid door de jongerenwerkers en de buurtsportcoach. Kinderen die zich nog willen aanmelden voor dit toernooi kunnen zich melden via Mathieu de Bekker via 06-12767321 of via buurtsportcoach Jerry Lenoir via jlenoir@welzijnbommelerwaard.nl.

Sporten en hangen bij de JOPs
In overleg met de jongeren in de wijken en met behulp van onze jongerenwerkers bracht de gemeente Zaltbommel de behoeften van jongeren in kaart. Dat resulteerde in twee jongerenontmoetingsplekken (JOP). Beide ontmoetingsplekken zijn afgelopen zomer al intensief gebruikt.

Eerste JOP
Bij het American Roadhouse was al eerder een voetbalcourt aangelegd, dit werd uitgebreid en van kunstgras voorzien en er kwam een pannaveldje bij. Daarnaast staat een ontmoetingsplek, overdekt en met bankjes tegenover elkaar.

WiFipaal
Een grote wens van de jongeren is een WiFipaal, de gemeente treft daar de voorbereidingen voor en hoopt eind dit jaar aan die wens te kunnen voldoen.

Tweede JOP
De tweede JOP is aangelegd in de groenzone aan de Gisbert Schair weg. Ook daar werd een voetbalcourt naast het pannaveldje aangelegd en er staat een ovale halfoverdekte bank. Een derde JOP staat op de planning. De gemeente onderzoekt hiervoor samen met de jongerenwerkers mogelijk geschikte locaties.

Klein Stedenbeleid maakt JOPS mogelijk
De JOPs kostten tot nu toe 110.000 euro. De gemeente Zaltbommel betaalt de JOPs uit het Klein Stedenbeleid, een provinciale subsidie die gebruikt wordt om grootstedelijke problemen in de kleine gemeenten aan te pakken.
Datum
4 november 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Gratis WIFI in de Bommelerwaard
Gratis WIFI in de Bommelerwaard
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden